ES CONSTITUEIX EL FONS D'HABITATGES DE LLOGUER DESTINAT A POLÍTIQUES SOCIALS
imagen

(12.06.2015) Aquest matí s'ha constituït el Fons d'habitatge de lloguer destinat a polítiques socials. El Departament de Territori i Sostenibilitat, 10 entitats que treballen en l'àmbit de l'habitatge social i les entitats municipalistes han subscrit un acord per constituir aquest Fons que es configura com un instrument destinat a posar a disposició de les persones i famílies en risc d'exclusió residencial els habitatges de titularitat pública i privada que integrin aquest Fons, en règim de lloguer social.

El Fons d'habitatges de lloguer destinat a polítiques socials va ser aprovat pel Parlament de Catalunya gràcies al treball de la Plataforma pel Dret a un Habitatge Digne, de la qual forma part AICEC-ADICAE, que al juliol de l'any 2013 va iniciar una campanya per fer-lo realitat.

Inicialment, s'integraran en el fons dels habitatges públics de la Generalitat, dels Ajuntaments, els habitatges de les borses municipals de lloguer, els habitatges d'inclusió i els habitatges de les entitats financeres que han estat cedits fins al moment a les administracions.

Els habitatges que s'incloguin en el fons hauran de ser adjudicats sempre per una administració pública, per un període mínim de 5 anys i el preu del lloguer haurà de ser almenys un 20% inferior al preu del mercat. Els llogaters d'aquests habitatges podran demanar un ajut al pagament del lloguer que garanteixi que el lloguer que paguen no supera els percentatges sobre els seus ingressos fixats a l'acord.

L'acord inclou també un compromís anual per incrementar el fons de lloguer destinat a polítiques socials per part de l'administració i els ajuntaments.

Finalment, també es preveu un mecanisme pel qual les entitats financeres o els grans  tenidors d’habitatges puguin integrar-se dins el fons pels habitatges que gestionin  directament aquestes entitats, sempre que es compleixin els requisits que consten a  l’acord. Així mateix, caldrà que es comprometin a no realitzar desnonaments de  famílies en situació de vulnerabilitat residencial.

Des d'AICEC-ADICAE celebrem la constitució del Fons i considerem que cal seguir avançant per garantir el compliment de la funció social de la propietat per garantir el dret a l'habitatge. És necessari abordar polítiques estratègiques des de l'àmbit del consum per evitar que es repeteixin els errors del passat que van portar a una irresponsable bombolla immobiliària els efectes de la qual seguim patint cada dia.

 

Subscriuen el conveni:

Per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Sr. Miquel Buch,

Per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Sr. Xavier Amor

Per Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Sr. Joan Carles Gallego

Per Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Sr. Josep M. Alvarez

Pel Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), Sra. Lucía de Frias

Per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Sr. Jordi Giró

Per les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Sra. Teresa Crespo

Per l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC- ADICAE), Sr. Jordi Tarruella

Per Càritas Diocesana de Barcelona, Sr. Salvador Busquets

Per L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (L’OCUC). Sra. Montse Torrent

Per Justícia i Pau, Sr. Eudald Vendrell

 

Les entitats socials signants ho fan també en nom i representació de les següents entitats:

Associació AVALUEM, anàlisi i desenvolupament, Associació Pro Habitatge, Càritas Diocesana de Lleida, CIEMEN, centre internacional escarré per a les minories ètniques i les nacions, Dempeus per la Salut Pública, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Fundació Arrels, Consell de la Joventut de Barcelona, Moviment Laic i Progressista (MLP), Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Associació VIH-DA (Badalona), Federació d’Associacions Veïnals de Castelldefels (FAVC), Xarxa 9 Barris Acull, Sostre CIVIC, Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, Unió de Consumidors de Catalunya (UCC)



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email