"El bipartidisme no ha solucionat els problemes dels consumidors i els partits emergents no concreten les seves solucions"
imagen

(19/05/2015). El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha analitzat aquest dimarts a Barcelona les propostes electorals en matèria de consum i protecció als estalviadors que han realitzat les diverses formacions polítiques de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig. Lamentablement els problemes i realitats dels consumidors han quedat al marge de la majoria dels programes.

"En anteriors eleccions molts partits s'havien interessat pels problemes dels consumidors, però en aquestes no ha estat així. Apareixen qüestions econòmiques com els desnonaments o la dació en pagament, però hi ha altres problemes gravíssims com les clàusules terra hipotecàries, la venda fraudulenta de participacions preferents, deute subordinat o Valors Santander que segueixen en vigor amb diversos milions de famílies afectades, i no es reflecteixen", explica Pardos.

Segons el president d'ADICAE la política de consum "hauria de ser l'eix central de la política econòmica, sobretot tenint en compte que tots els partits diuen que sense augmentar el consum no sortirem de la crisi ni tampoc hi haurà reactivació econòmica", per la qual cosa ha criticat que els partits considerin al consumidor un simple objecte passiu: "consumeix i calla semblen dir-nos", ha expressat.

ADICAE considera que el consumidor és un factor primordial en l'economia, i hauria de tenir un gran protagonisme. "No podem ser simples consumidors de màrqueting empresarial i polític, hem de ser consumidors actius, responsables, crítics i solidaris si volem recuperar el protagonisme que mereixem els consumidors. Defensem un altre model de consum "indica Pardos.

El bipartidisme no ha solucionat els problemes dels consumidors

En l'actualitat els consumidors s'enfronten a greus problemes i abusos: clàusules sòl, participacions preferents, desnonaments, etc. "sense oblidar els problemes que tenen desenes de milers de famílies per pagar la llum, l'aigua, el gas o les factures del telèfon o Internet... problemes que ofeguen el pressupost familiar i en els quals el lobby bancari juga un gran paper ", ha explicat.

Per això ADICAE aposta per impulsar la participació dels consumidors en la vida política. El primer pas per aconseguir-ho ha de ser acudir a votar diumenge que ve, i fer-ho als partits que creguin els consumidors que millors polítiques defensin per als consumidors. "Els grans partits, els de l'anomenat bipartidisme, han desenvolupat una política de consum cada vegada més clientelista i de consumidors passius, sense resoldre els grans problemes. I els nous partits no han arribat al fons d'aquestes qüestions, quedant-se en grans problemes mediàtics com els desnonaments, la dació en pagament o la pobresa energètica però des d'un punt de vista abstracte que no arriba a ser una solució real", opina Pardos.

El president d'ADICAE ha recordat que els partits que sempre han donat suport de manera més decidida a les polítiques de consum i als grans temes de consum "han estat Esquerra Unida a nivell estatal així com les formacions nacionalistes en l'àmbit autonòmic i, en particular, al Congrés dels Diputats". Finalment, Pardos ha demanat a tots els consumidors que "pensin bé el seu vot i votin els que millor defensin els consumidors. Cal mirar qui considera els consumidors ciutadans actius i qui simple objecte de màrqueting. Els consumidors, que per descomptat som també ciutadans, hem de lluitar per una millor qualitat de vida i una economia més favorable per a la ciutadania".



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email