Els afectats pel frau filatèlic exigeixen que es concretin les mesures acordades al Congrés
imagen

20/11/14. El Congrés insta unànimement el Govern espanyol a “valorar la situació” de les 500.000 persones afectades, 33.000 a Catalunya, per l'estafa piramidal de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza i a “valorar la procedència d'adquirir totalment o parcialment” els drets de cobrament del deute situat en més de 6.000 milions d'euros. ADICAE, com a impulsora de la plataforma que agrupa la majoria d'afectats, considera que, després de 8 anys i mig d'espera, l'acord és només un avenç descafeïnat en relació a  la solució política aprovada ja a 15 parlaments autonòmics perquè no s'han concretat ni els passos ni els terminis a seguir. L'Associació proposarà al Govern la creació d'un grup de treball i aportarà la documentació elaborada des del 2006. Els afectats han fet entrega d'un escrit aquest matí a la Delegada del Govern a Catalunya perquè s'adoptin les mesures aprovades ahir. Diferents mobilitzacions en la mateixa línia han marcat també la jornada arreu de l'Estat.

Vuit anys i mig d'espera és temps sobradament suficient perquè s'abordi d'una manera clara i concreta la solució pel mig milió de persones afectades per l'estafa piramidal de les empreses filatèliques Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza. És per això que ADICAE demana al Govern central passos urgents i decidits per complir el que ahir va aprovar la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats.

La proposició no de llei aprovada ahir per tots els partits rebaixa la proposta de solució recolzada per 15 parlaments autonòmics (el parlament català ho va fer el passat 16 de juliol) i Ceuta que consisteix en l'adquisició per part de l'ICO dels drets de crèdits reconeguts als afectats en els procediments concursals per tal que puguin recuperar els seus estalvis estafats. L'acord d'ahir es tracta d'un compromís ambigu per part del Congrés perquè “tot i que és un petit pas endavant és inacceptable que vuit anys i mig després tot el que se'ls hi ha acut als diputats sigui 'estudiar la situació dels afectats' per valorar la solució a adoptar, sense establir terminis ni concretar els passos a seguir”, tal com afirmava ahir Fernando Herrero, responsable de comunicació de l'Associació, que remarcava la necessitat que “les genèriques declaracions d'intencions es tradueixin en realitats”.

Les famílies afectades volen col·laborar en la concreció de les mesures

Davant d'això, aquest matí una representació de les persones afectades a Catalunya ha fet entrega d'un escrit dirigit a la Delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, per tal d'insistir en la necessitat que es traslladi de manera efectiva al Govern la proposta aprovada al Parlament de Catalunya el juliol, que s'interessi pel tràmit de la proposta aprovada ahir i per demanar una reunió on els representants de les famílies afectades, part elemental de la qüestió, puguin exposar aquestes propostes.

Arreu de l'Estat també hi ha hagut mobilitzacions i concentracions per tal d'insistir en la necessitat que el Govern assumeixi l'acord pres ahir al Congrés i estableixi pautes més clares i concretes per encarrilar el retorn dels 6.000 milions d'euros estafats a vora mig milió de persones dels quals 33.000 pertanyen a les 511 famílies afectades a Catalunya. Al Congrés dels Diputats a Madrid s'hi ha concentrat un miler de persones. En aquest sentit, l'Associació també posarà a disposició del Govern les desenes d'informes, estadístiques, dossiers i propostes que s'han elaborat des del 2006 i proposa la creació d'un grup de treball on els representants de les famílies afectades puguin cooperar amb l'executiu cap a una concreció de solució efectiva a un procés que ja ha esperat prou temps.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email