Els afectats pel frau filatèlic exigeixen que es concretin les mesures acordades al Congrés
imagen

20/11/14. El Congrés insta unànimement el Govern espanyol a “valorar la situació” de les 500.000 persones afectades, 33.000 a Catalunya, per l'estafa piramidal de Fórum, Afinsa i Arte y Naturaleza i a “valorar la procedència d'adquirir totalment o parcialment” els drets de cobrament del deute situat en més de 6.000 milions d'euros. ADICAE, com a impulsora de la plataforma que agrupa la majoria d'afectats, considera que, després de 8 anys i mig d'espera, l'acord és només un avenç descafeïnat en relació a  la solució política aprovada ja a 15 parlaments autonòmics perquè no s'han concretat ni els passos ni els terminis a seguir. L'Associació proposarà al Govern la creació d'un grup de treball i aportarà la documentació elaborada des del 2006. Els afectats han fet entrega d'un escrit aquest matí a la Delegada del Govern a Catalunya perquè s'adoptin les mesures aprovades ahir. Diferents mobilitzacions en la mateixa línia han marcat també la jornada arreu de l'Estat.

Vuit anys i mig d'espera és temps sobradament suficient perquè s'abordi d'una manera clara i concreta la solució pel mig milió de persones afectades per l'estafa piramidal de les empreses filatèliques Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza. És per això que ADICAE demana al Govern central passos urgents i decidits per complir el que ahir va aprovar la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats.

La proposició no de llei aprovada ahir per tots els partits rebaixa la proposta de solució recolzada per 15 parlaments autonòmics (el parlament català ho va fer el passat 16 de juliol) i Ceuta que consisteix en l'adquisició per part de l'ICO dels drets de crèdits reconeguts als afectats en els procediments concursals per tal que puguin recuperar els seus estalvis estafats. L'acord d'ahir es tracta d'un compromís ambigu per part del Congrés perquè “tot i que és un petit pas endavant és inacceptable que vuit anys i mig després tot el que se'ls hi ha acut als diputats sigui 'estudiar la situació dels afectats' per valorar la solució a adoptar, sense establir terminis ni concretar els passos a seguir”, tal com afirmava ahir Fernando Herrero, responsable de comunicació de l'Associació, que remarcava la necessitat que “les genèriques declaracions d'intencions es tradueixin en realitats”.

Les famílies afectades volen col·laborar en la concreció de les mesures

Davant d'això, aquest matí una representació de les persones afectades a Catalunya ha fet entrega d'un escrit dirigit a la Delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, per tal d'insistir en la necessitat que es traslladi de manera efectiva al Govern la proposta aprovada al Parlament de Catalunya el juliol, que s'interessi pel tràmit de la proposta aprovada ahir i per demanar una reunió on els representants de les famílies afectades, part elemental de la qüestió, puguin exposar aquestes propostes.

Arreu de l'Estat també hi ha hagut mobilitzacions i concentracions per tal d'insistir en la necessitat que el Govern assumeixi l'acord pres ahir al Congrés i estableixi pautes més clares i concretes per encarrilar el retorn dels 6.000 milions d'euros estafats a vora mig milió de persones dels quals 33.000 pertanyen a les 511 famílies afectades a Catalunya. Al Congrés dels Diputats a Madrid s'hi ha concentrat un miler de persones. En aquest sentit, l'Associació també posarà a disposició del Govern les desenes d'informes, estadístiques, dossiers i propostes que s'han elaborat des del 2006 i proposa la creació d'un grup de treball on els representants de les famílies afectades puguin cooperar amb l'executiu cap a una concreció de solució efectiva a un procés que ja ha esperat prou temps.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email