El 'MUS' engega amb l'assignatura pendent de la protecció de les persones consumidores
imagen

05/11/14. ADICAE destaca que el nou supervisor de la banca europea no té entre les seves funcions la protecció als consumidors o la vigilància dels serveis de pagament -targetes, xecs, etc.- que segueixen recaient en els supervisors nacionals malgrat la seva escassa eficàcia. Les importants manques en les competències de la supervisió europea constitueixen una barrera determinant per avançar en el camí cap a una veritable Unió Bancària a la zona Euro.

El Mecanisme Únic de Supervisió Bancària (MUS) és una iniciativa a priori lògica vista la ineficàcia dels bancs centrals estatals. Haurà d'afrontar el repte de superar l'excessiva burocràcia que caracteritza a aquest tipus d'organismes amb la finalitat de poder reaccionar amb agilitat, transparència i amb la diligència que se li ha d'exigir a una institució europea fonamental com aquesta. Malgrat l'avenç que suposa la creació d'aquest MUS, els ambiciosos objectius marcats inicialment no s'han complert, per la qual cosa ADICAE rebaixa les expectatives i adverteix que seguirà havent-hi dèficits que dificultaran en bona mesura que la supervisió sigui eficaç i garantista.

En primer lloc, només se supervisaran 128 entitats especialment significatives per la seva grandària i es deixen fora entitats que no aconsegueixin el límit dels 30.000 milions en actius, com també altres com la SAREB, les societats de garantia recíproca, els establiments financers de crèdit, les societats de taxació i les fundacions dels bancs. Així, tot un “magma” financer i bancari es manté al marge de la vigilància europea directa.

A més, no aborda tampoc un aspecte fonamental com la protecció de les persones consumidores que clarament no ha estat garantida pels supervisors estatals després dels darrers abusos bancaris. D'aquesta forma seran les autoritats estatals les competents en aquest aspecte, a més d'altres com la lluita contra el blanqueig de diners o la vigilància dels serveis de pagament -targetes, xecs, etc.- i de les sucursals d'entitats de països de fora de la Unió Europea.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

28-12-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas. Ponente Marta

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Black Friday Carpa
35è Aniversari d'ADICAE
Programa del 35è Aniversari d'ADICAE
El 28 de novembre ADICAE celebra el 35è aniversari de la seva constitució.
Xerrada sobre els drets energètics
ADICAE REIVINDICA UNA REMUNERACIÓ JUSTA I UNA BATERIA DE PROPOSTES PER MILLORAR LA CULTURA DE L'ESTALVI DELS CONSUMIDORS

Actualment hi ha 283 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email