ADICAE reclama als grups parlamentaris del Congrés l'aprovació d'un procediment concursal específic per a persones consumidores
imagen

10/10/14. Cinc execucions a l'hora confirmen que el drama hipotecari a l'Estat espanyol està molt lluny de resoldre's. A Catalunya, la xifra de procediments es dispara un 18% en un any; de 8.805 el primer semestre del 2013 a 10.387 en el mateix període de 2014. El dia en què es coneixen les dades sobre execucions hipotecàries del primer semestre del 2014 l'Associació trasllada als membres de la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats una proposta per a la inclusió d'un mecanisme específic pels consumidors a través de d'una disposició addicional en la tramitació del Projecte de Llei de mesures urgents en matèria concursal. L'associació insisteix així en la urgència i necessitat d'una reforma completa dels procediments concursals a Espanya perquè s'hi inclogui als consumidors. Sense aquest canvi normatiu, les estadístiques seguiran sent alarmants.

Dos anys després del primer "decret De Guindos" el ritme d'execucions hipotecàries a l'Estat espanyol, lluny de disminuir, segueix exactament igual com va començar fa ja gairebé cinc anys. El nombre total d'execucions hipotecàries iniciades de gener a juny d'aquest any va ser de 21.178, segons l'estadística presentada avui pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). És a dir, tot i els pedaços que han anat aprovant els diversos governs, el ritme de procediments d'execució que pateixen els consumidors es manté estable i fins i tot s'accelera, una situació que ADICAE considera alarmant.

Gairebé 120 execucions al dia al conjunt de l'Estat, 5 cada hora, és una xifra prou escandalosa com perquè les autoritats prenguin immediatament les mesures correctores necessàries per a frenar aquest fenomen que ADICAE denuncia des que va començar la crisi. En aquests anys l'Associació ha presentat diferents propostes tant al Govern com al Parlament de Catalunya, on els procediments registrats pel CGPJ augmenten un 18% entre el primer semestre de 2013 i el de 2014, de 8.805-10.387.

La morositat hipotecària ha arribat al 6,28%, durant 2012 i 2013 gairebé 100.000 famílies van perdre el seu habitatge, segons l'informe del Banc d'Espanya presentat al maig passat, i entre 2007 i 2013 es van iniciar un total de 523.740 execucions hipotecàries. Davant d'això, ADICAE proposa novament abordar la regulació d'una situació conseqüència de la irresponsabilitat interessada de la banca en la concessió d'hipoteques i de la lleonina, injusta i abusiva legislació hipotecària que només registra tímids avenços a favor dels consumidors quan s'empeny des de la Unió Europea.

ADICAE considera imprescindible abordar les execucions també des de la perspectiva judicial
Enfront l'enfocament gairebé exclusivament humanitari que s'està donant al drama hipotecari, i tot i que aquest no pot ser obviat, ADICAE posa èmfasi en la perspectiva de la Justícia i dels drets legítims de les persones consumidores davant l'abús continuat en l'àmbit hipotecari, del qual les clàusules sòl, les taxacions, o les pràctiques i polítiques de les entitats, entre d'altres elements, en són exponent.

Per això ADICAE s'ha dirigit avui novament als diputats de la Comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés traslladant una proposta completa per esmenar el Projecte de Llei de mesures urgents en matèria concursal (provinent del Reial decret llei 11/2014), que es troba actualment en procés de tramitació a la cambra baixa.

La proposta d'ADICAE (a disposició dels mitjans interessats) detalla i articula un procediment concursal específic per a consumidors, que permeti ordenar els seus deutes d'acord amb els seus ingressos i que tingui com a objecte evitar la pèrdua de l'habitatge i impedir que el consumidor es vegi condemnat a un deute perpètua.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email