El frau de les preferents se soluciona a poc a poc entre les demandes i els mecanismes extrajudicials
imagen

19/09/14. L'activitat judicial d'ADICAE no s'ha aturat durant els darrers mesos d'estiu i ha permès retornar gairebé 3 milions d'euros al llarg d'aquest mes a persones afectades per les participacions preferents i altres productes tòxics. D'altra banda, l'Agència Catalana del Consum ha presentat la xifra de gairebé 282 milions d'euros retornats a les persones afectades per Catalunya Caixa gràcies a l'arbitratge i al conjunt de l'Estat el Ministeri d'Economia i Competitivitat parla d'una suma de gairebé 3.000 milions d'euros retornats pels casos de les entitats rescatades pel FROB: Bankia, Novagalicia i Catalunya Caixa.

La majoria de persones afectades per la mala comercialització de les participacions preferents i el deute subordinat ja fa temps que s'han mobilitzat per recuperar els seus estalvis i a poc a poc la lluita dóna els seus fruits. L'Agència Catalana del Consum presentava fa pocs dies les xifres del procés d'arbitratge. Al llarg de les diferents fases, actualment continua oberta la tercera, s'han retornat 281.931.754 euros i s'han dictat un total de 29.628 laudes favorables a les persones que han reclamat pels productes tòxics de Catalunya Caixa. En qualsevol cas, cal recordar que el 44% de les reclamacions encara no han estat resoltes ja que el total ascendeix a les 52.913. ADICAE sempre ha defensat la resolució extrajudicial dels conflictes financers i al consum en general però en aquest cas el procés no ha estat ni net ni transparent. Catalunya Caixa ha rebutjat sol·licituds pel fet que la persona afectada estigués inclosa en alguna demanda judicial i això va en contra de les normes de funcionament marcades per l'ACC, clares i sense espai per a la confusió, que especifiquen que “la sol·licitud d'arbitratge no implica renunciar a les demandes judicials interposades fins que el consumidor no sigui informat de l'admissió a tràmit de la seva sol·licitud” ja que “la data de l'entrada d'acceptació de l'arbitratge és la data en què es considera iniciat el procediment arbitral”. Aquestes irregularitats van ser descobertes a través d'una circular interna de l'entitat a la qual va tenir accés AICEC-ADICAE i que va comunicar al ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, i al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Aquest és el cas de Catalunya però al conjunt de l'Estat també s'han publicat noves xifres aquest estiu que situen en 2.912 milions d'euros el total retornat a les persones afectades pels productes tòxics de les entitats intervingudes pel FROB: Bankia, Novagalicia i la mateixa Catalunya Caixa. D'aquesta suma, 1.097 corresponen a Bankia. Així ho va comunicar la secretaria general de Consum, Pilar Farjas, que va afegir que el total de sol·licituds és de 303.000 admeses arreu de l'Estat. Aquestes xifres no mostren però el total de laudes favorables i, per tant, no se sap la quantitat de persones que encara esperen una resposta.

ADICAE ha agrupat al llarg d'aquests anys a milers de petits estalviadors que van ser enganyats per aquestes i altres entitats. La defensa col·lectiva ha estat en tot moment l'aposta de l'Associació com a única via per a assolir una solució global a un frau massiu. Les demandes avancen als jutjats i al llarg del darrer mes d'agost el degoteig de resolucions favorables als consumidors ha estat constant. En total, s'ha aconseguit que es retornessin 2.940.000 euros procedents de l'estafa de diferents entitats: Banco CEISS, Caja Madrid, Bancaja, Caja España, Caja Canarias i Caixa Galicia. Des de que va començar el període de demandes judicials ADICAE ha aconseguit que es retornin un total de 47.150.378 euros.

El conjunt d'aquestes dades no implica una solució real al problema però demostra l'èxit de la pressió social i judicial col·lectiva a l'hora de resoldre un frau d'aquesta magnitud així com també l'acció de mediació realitzada professionalment és una eina altament efectiva. En qualsevol cas, l'Associació continua presentant demandes i promovent la mobilització social per tal d'agilitzar el procés que permeti aconseguir una solució col·lectiva a aquest frau que ha afectat a més de 4 milions de persones arreu de l'Estat espanyol, dels quals mig milió formen part de les entitats nacionalitzades.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email