Les persones afectades pel frau filatèlic reclamen a la Conselleria de Justícia que cooperi per tal d'agilitzar els processos judicials
imagen

22/07/14. En el vuitè aniversari del frau de Fòrum, Afinsa, Arte y Naturaleza les persones afectades no cedeixen en reclamar els seus estalvis; 511 milions d'euros a Catalunya amb una afectació de 33.000 persones. Amb l'entrega d'escrits i caretes dels jutges que porten els diferents casos les persones afectades han reclamat a la Conselleria de Justícia que cooperi per agilitzar els processos concursals i els procediments judicials que estan totalment paral·litzats. Les protestes s'han seguit també a 23 ciutats més d'arreu de l'Estat espanyol. El recent suport del Parlament de Catalunya a la proposta de solució d'ADICAE se suma al que ja han expressat 9 altres parlaments autonòmics i més de 350 municipis.

Tot i que la solució política al frau filatèlic va sumant recolzaments arreu de l'Estat espanyol l'agilització dels processos concursals i els procediments penals és imprescindible per rescabalar les persones afectades que ja fa 8 anys que esperen una resposta. Així ho han manifestat les persones afectades aquest matí davant la Conselleria de Justícia en una concentració sota el lema “8 anys d'espera i la justícia no accelera!”. S'han omplert i entregat escrits de reclamació per denunciar el defectuós funcionament judicial i per demanar el compromís de cooperació de la conselleria per tal de finalitzar aquestes causes obertes.

Una seixantena de manifestants han mostrat, en cartells a gran tamany i en les caretes que lluïen, les cares dels jutges encarregats dels diferents procediments penals per reclamar-ne l'agilització; ni Pablo Ruz (Fórum Filatélico), ni Santiago Pedraz (Afinsa) ni tampoc Fernando Andreu (Arte y Naturaleza) han iniciat la fase de judici oral en tots aquests anys. Els processos concursals no disten gaire d'aquesta tendència i es troben paralitzats pràcticament des del principi. De fet, només han permès recuperar un ridícul 10% dels estalvis invertits a Fórum Filatélico, d'això ja fa sis anys, un 5% que encara està pendent de devolució en el cas d'Afinsa i res de res en el d'Arte y Naturaleza. A catalunya la suma d'estalvis estafats és de 511 milions d'euros d'un total de 33.000 persones i al conjunt de l'Estat espanyol la xifra s'eleva als 6.300 milions amb 470.000 afectacions en total.

Una solució política que no para de sumar recolzaments davant la inoperativitat judicial

La setmana passada el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat donar suport a la proposta de solució de la Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa, impulsada per ADICAE i la Federación de Clientes de Afinsa y Fórum Filatélico, i va sumar-se així al recolzament expressat per 9 altres parlaments autonòmics i més de 350 municipis. Aquesta proposta insta al govern de l'Estat a dirigir a les persones afectades una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari als processos concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Tot i la necessitat d'abordar el problema a nivell polític la justícia ha de fer la seva feina per tal que es retornin els diners estafats; quantitats gens menyspreables que millorarien la situació econòmica del conjunt de persones afectades.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email