El Parlament de Catalunya aprova per unanimitat una solució per les persones afectades de Fórum i Afinsa
imagen

16/07/14. La Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa impulsada per ADICAE ja ha aconseguit el suport de 9 altres governs autonòmics i més de 350 ajuntaments d'arreu de l'Estat espanyol a una solució política que permetria resoldre un escàndol que ja fa 8 anys que espera resposta. Els afectats expressen la seva satisfacció perquè la proposta ha posat d'acord a tot l'arc parlamentari. La proposta insta el Govern central a fer-se càrrec dels crèdits ordinaris a través de l'ICO; proposta raonable, viable, justa, que no implicaria augment del dèficit ni del deute i que rescabalaria a les 470.000 persones afectades. A Catalunya són 33.000 i el procés manté atrapats els estalvis per valor de 511 milions d'euros, un volum que si es recuperés milloraria substancialment la situació econòmica d'aquestes famílies.

La Comissió d'Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda la Proposició no de Llei que insta al Govern Central a donar una solució a les persones afectades pels casos de Fórum Filatélico, Afinsa i Arte y Naturaleza. La proposta s'ha aprovat per unanimitat i ha estat presentada per la Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa impulsada per ADICAE i la Federación de Clientes de Afinsa y Fórum Filatélico que agrupa a la majoria de les 470.000 persones afectades arreu de l'Estat espanyol, 33.000 de les quals a Catalunya.

La proposta defensa que les persones afectades rebin una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aquesta és una proposta raonable, viable, justa, no implicaria augment del dèficit ni del deute i permetria a les persones afectades recuperar part dels seus estalvis. A Catalunya la xifra està en 511 milions d'euros que es mantenen atrapats en aquest llarg procés concursal; una injecció de liquiditat fonamental per les famílies i l'activitat econòmica de les seves localitats, fonamentalment a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Suport polític arreu de l'Estat espanyol davant l'ineficaç procés concursal

La necessitat d'una solució política ve marcada per la ineficàcia dels processos concursals que estan a la pràctica paralitzats des del principi. Per aquesta via les persones afectades per Fórum Filatélico només han pogut recuperar un ridícul 10% l'any 2009 mentre que en el cas d'Afinsa el pagament compromès d'un encara més insignificant 5% encara està pendent. Pitjor és encara el panorama d'Arte y Naturaleza que encara no ha fixat cap quantitat ni termini de devolució.

El suport de Catalunya se suma a l'onada de suports que en els darrers mesos han expressat les corts de Múrcia, Aragó, Astúries, País Valencià, Galícia, Castella i Lleó, Ceuta, Cantàbria i més de 350 ajuntaments. A tot això cal sumar-hi altres casos on s'han registrat i estan pendents d'aprovació com també és el cas de diferents ajuntaments catalans.

Les protestes dels darrers mesos continuen en favor de la solució política però també l'avenç judicial. Aquest proper dimarts 22 de juliol a Barcelona es farà un crit a la justícia amb l'entrega d'escrits al Conseller de Justícia de la Generalitat perquè s'accelerin els procediments oberts. Les mobilitzacions també s'estendran arreu de l'Estat espanyol per reclamar als jutges Pablo Ruz i Fernando Andreu l'obertura immediata de la fase de judici oral.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email