El Parlament de Catalunya aprova per unanimitat una solució per les persones afectades de Fórum i Afinsa
imagen

16/07/14. La Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa impulsada per ADICAE ja ha aconseguit el suport de 9 altres governs autonòmics i més de 350 ajuntaments d'arreu de l'Estat espanyol a una solució política que permetria resoldre un escàndol que ja fa 8 anys que espera resposta. Els afectats expressen la seva satisfacció perquè la proposta ha posat d'acord a tot l'arc parlamentari. La proposta insta el Govern central a fer-se càrrec dels crèdits ordinaris a través de l'ICO; proposta raonable, viable, justa, que no implicaria augment del dèficit ni del deute i que rescabalaria a les 470.000 persones afectades. A Catalunya són 33.000 i el procés manté atrapats els estalvis per valor de 511 milions d'euros, un volum que si es recuperés milloraria substancialment la situació econòmica d'aquestes famílies.

La Comissió d'Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda la Proposició no de Llei que insta al Govern Central a donar una solució a les persones afectades pels casos de Fórum Filatélico, Afinsa i Arte y Naturaleza. La proposta s'ha aprovat per unanimitat i ha estat presentada per la Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa impulsada per ADICAE i la Federación de Clientes de Afinsa y Fórum Filatélico que agrupa a la majoria de les 470.000 persones afectades arreu de l'Estat espanyol, 33.000 de les quals a Catalunya.

La proposta defensa que les persones afectades rebin una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aquesta és una proposta raonable, viable, justa, no implicaria augment del dèficit ni del deute i permetria a les persones afectades recuperar part dels seus estalvis. A Catalunya la xifra està en 511 milions d'euros que es mantenen atrapats en aquest llarg procés concursal; una injecció de liquiditat fonamental per les famílies i l'activitat econòmica de les seves localitats, fonamentalment a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Suport polític arreu de l'Estat espanyol davant l'ineficaç procés concursal

La necessitat d'una solució política ve marcada per la ineficàcia dels processos concursals que estan a la pràctica paralitzats des del principi. Per aquesta via les persones afectades per Fórum Filatélico només han pogut recuperar un ridícul 10% l'any 2009 mentre que en el cas d'Afinsa el pagament compromès d'un encara més insignificant 5% encara està pendent. Pitjor és encara el panorama d'Arte y Naturaleza que encara no ha fixat cap quantitat ni termini de devolució.

El suport de Catalunya se suma a l'onada de suports que en els darrers mesos han expressat les corts de Múrcia, Aragó, Astúries, País Valencià, Galícia, Castella i Lleó, Ceuta, Cantàbria i més de 350 ajuntaments. A tot això cal sumar-hi altres casos on s'han registrat i estan pendents d'aprovació com també és el cas de diferents ajuntaments catalans.

Les protestes dels darrers mesos continuen en favor de la solució política però també l'avenç judicial. Aquest proper dimarts 22 de juliol a Barcelona es farà un crit a la justícia amb l'entrega d'escrits al Conseller de Justícia de la Generalitat perquè s'accelerin els procediments oberts. Les mobilitzacions també s'estendran arreu de l'Estat espanyol per reclamar als jutges Pablo Ruz i Fernando Andreu l'obertura immediata de la fase de judici oral.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa 15M
Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament

Actualment hi ha 262 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email