Els afectats no cedeixen les protestes davant la ineficàcia de la Justícia amb les clàusules sòl i la macrodemanda
imagen

15/07/14. La jutgessa ha posposat la vista celebrada a Madrid que podria haver suspès cautelarment l'abusiva clàusula a les 12.000 persones agrupades a la macrodemanda d'ADICAE i, fins i tot, haver-ho fet extensiu a totes les hipoteques de les 101 entitats demandes l'any 2010. Coincidint amb l'inici de la vista les persones afectades s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest matí on han fet entrega de reclamacions per denunciar la ineficàcia de la justícia i l'agilització d'aquest i de la resta de procediments oberts. La protesta s'ha seguit a 25 ciutats més de l'Estat espanyol. A tot l'Estat hi ha 4 milions de persones afectades, 800.000 a Catalunya, que paguen entre 200 i 600 euros d'excedent cada mes per aquesta clàusula abusiva.

Avui començava a Madrid la vista de mesures cautelars per la macrodemanda d'ADICAE contra 101 entitats bancàries que van vendre hipoteques amb l'abusiva clàusula sòl però la jutgessa ha cedit, després de menys de dues hores de sessió, a la pressió dels 40 advocats de la banca i ha postposat novament el procediment en un gest de menyspreu a les 12.000 persones afectades que ja fa quatre anys que esperen una resposta a aquesta demanda. El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha anunciat una denúncia davant del CGPJ per una actitud que considera summament greu i motiu de sanció. (Declaracions completes de Manuel Pardos a http://adicae.net/nota-de-prensa/1037.html).

Protestes a la Ciutat de la Justícia per exigir que s'accelerin els procediments oberts

Coincidint amb aquesta data una trentena de persones afectades s'han concentrat aquest matí davant la Ciutat de la Justícia a Barcelona de manera paral·lela a 25 ciutats més de la resta de l'Estat espanyol, on en total la protesta ha estat seguida per més de 2.500 persones. Sota el lema “La banca sempre guanya si la justícia no s'afanya” s'ha volgut reclamar que els jutjats agilitzin aquest i la resta de procediments oberts per l'eliminació clàusula així com posar de manifest que tant els tribunals com la mateixa banca i la classe política es resisteixen a donar una solució justa i eficaç a un abús massiu del qual segueixen sent víctimes 800.000 famílies a Catalunya i 4 milions al conjunt de l'Estat espanyol.

Tot seguit, a l'interior dels jutjats i malgrat alguns impediments, les persones afectades han aconseguit entregar escrits de reclamació al Jutjat Degà de Barcelona, perquè els transmeti al Consell General del Poder Judicial, a través dels quals es reivindica que es doti de mitjans necessaris els jutjats i que, donat l'elevat nombre d'afectacions, es faciliti la marxa de les demandes agrupades i col·lectives per tal de no col·lapsar els jutjats amb milions de demandes individuals.

Per la nul·litat i el retorn dels diners cobrats de més les protestes continuaran

Davant l'actitud de les entitats demandades i l'actuació de la justícia en aquest abús massiu, el president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha indicat que "ADICAE posarà dia rere dia als afectats davant les entitats financeres que els estan robant, perquè facin el que els dicti la seva pròpia consciència", en una bateria d'actuacions que continuarà fins a obtenir una solució a aquest frau massiu que implica el pagament injust d'entre 200 i 300 euros mensuals de més a les quotes hipotecàries per una clàusula que amenaça l'economia familiar i que ha contribuït a l'execució hipotecària d'entre un 10 i un 20% dels casos.

ADICAE ja ha obtingut sentències favorables

A banda d'aquesta macrodemanda l'Associació manté 84 demandes agrupades a jutjats d'arreu de l'Estat espanyol amb 3.036 famílies més, 70 més en procés i 17 que ja s'han resolt favorablement anul·lant així la clàusula a gairebé 1.000 famílies.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-10-2023 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa/Mesa informativa Día de la Educación Financiera.

03-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 1. Aprender a conocer el dispositivo móvil y las herramientas básicas.

04-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión
Debate del grupo temático de ahorro inversión.

10-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 2, conocer dónde se pueden descargar las aplicaciones y cómo hacerlo con seguridad.

10-10-2023 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debate del grupo temático de igualdad y consumo.

11-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
¿Tienes varios préstamos y no los puedes pagar? ¿Conoces la ley de la Segunda Oportunidad? Descubre si puedes acogerte a ella.

17-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 3, saber manejarse y descubrir los programas de videoconferencias más utilizados.

18-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Seguros
El consumidor paga por unas peores condiciones en la atención médica privada, a un mayor coste mientras crecen los beneficios de las aseguradores.

19-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Banca online, principales funcionalidades de las aplicaciones, ventajas, inconvenientes y sistemas de seguridad.

23-10-2023 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Análisis del día mundial de la Alimentación (16/10)

24-10-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Alfabetización Digital Módulo 4, las redes sociales más utilizadas por los usuarios y aprender a interactuar con ellas.

24-10-2023 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
charla informativa sobre seguros. Las vinculaciones y ventas combinadas de seguros a los prestamos hipotecarios y personales, un gran negocio para la banca.

25-10-2023 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Debate del grupo temático de operativa bancaria. Principales fraudes en medios de pago, como defenderte ante la falta de protección bancaria.

07-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 1 Aprendre a desenvolupar les habilitats bàsiques per utilitzar tots els ajustaments del telèfon mòbil.

08-11-2023 BARCELONA Grupo Temático Ahorro e Inversión

14-11-2023 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul d'alfabetització digital - 2 conèixer les aplicacions més rellevants i on es poden descarregar i instal·lar de manera segura. Presencial a la seu AICEC-ADICAE.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Dia Mundial del Malbaratament Alimentari
Taller de factures
Programa d'Alfabetització Digital mes de setembre
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de setembre
Programa d'activitats del cicle d'alfabetització digital programat per al mes de juliol
Properes activitats d'AICEC-ADICAE el mes de juliol

Actualment hi ha 269 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email