ADICAE reclama solucions pels afectats per les clàusules sòl i els clips hipotecaris de CaixaBank
imagen

24/04/14. Les clàusules sòl i els clips ofeguen els hipotecats de CaixaBank, contribuint a generar una mora del 4'41% de les hipoteques. ADICAE ha recordat als directius la necessitat de millorar els plans de formació financera als clients i estratègies de comercialització per evitar que es repeteixin fraus com el de les preferents.

ADICAE ha participat avui a la junta d'accionistes de CaixaBank per portar les demandes dels petits estalviadors i solucions pels fraus als consumidors que l'entitat encara no ha resolt com el dels afectats per les clàusules sòl.

Malgrat els intents de l'entitat per voler mostrar només les dades positives dels resultats presentats avui, en els quals hi destaca que la ràtio de morositat s'ha reduït "per sota de la mitjana del sector (13,42% al febrer) aconseguint el 11,36%", cal puntualitzar que no obstant això la morositat hipotecària segueix sent massa alta. Segons ADICAE el 4'41% de les hipoteques de l'entitat han incorregut en mora, dada rellevant si es té en compte que el 2012 aquesta quantitat era del 2'80%, fet al qual hi han contribuït en gran part l'aplicació de clàusules sòls i clips en les hipoteques de CaixaBank.

ADICAE ha aprofitat la seva intervenció per exigir a Joan Maria Nin (Conseller Delegat de CaixaBank), que la comercialització de productes no es faci a través de campanyes agressives sinó amb informació clara, senzilla, i suficient perquè els clients puguin prendre decisions adequadament i evitar així que es repeteixin fraus massius com el de les preferents, en el que hi va participar La Caixa amb l'emissió i comercialització de preferents pròpies, així com amb la venta d'AFS d'Eroski i Fagor.

Durant aquests darrers anys, CaixaBank ha destinat part dels seus ingressos a projectes de formació però ADICAE ha recordat als directius de l'entitat que l'educació financera que s'ofereix als clients ha de ser objectiva, perquè contribueixi d'una manera real a formar consumidors crítics que sàpiguen distingir quan un producte els interessa econòmicament o no sense deixar-se enganyar pel comercial.

La junta d'accionistes de CaixaBank se suma a la llarga llista de juntes de grans empreses i bancs on ADICAE ha participat al llarg de les darreres setmanes per reivindicar els interessos dels consumidors. Fins a final de mes encara queden les de Liberbank i Banco Ceiss a Madrid.

MIRA LA INTERVENCIÓ CLICANT EL SEGÜENT ENLLAÇ:

http://youtu.be/jNleqYNz_ZUDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

31-05-2024 SABADELL TALLERES PRÁCTICOS
Taller práctico para abordar diferentes situaciones de sobreendeudamiento y de como evitarlo y gestionarlo

31-05-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller de ahorro e inversión para obtener una visión clara y práctica sobre cómo gestionar tus activos y pasivos.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email