Arxiu de notícies - JULIOL 2020

 
ADICAE ESTIMA EN MÉS DE 2 MILIONS ELS CONSUMIDORS DE CATALUNYA AFECTATS PER LES DESPESES HIPOTECÀRIES
imagen

L'última resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea declarant l'obligació de devolució de totes les despeses pagades pels consumidors en la formalització de les seves hipoteques suposa un nou pas endavant en la consolidació dels drets de les persones consumidores.


Amb aquesta sentència es posa de manifest com la banca ha llevat indegudament de milions de consumidors unes quantitats que no sols no els corresponien, sinó que constitueixen una suma amb un important impacte en l'economia.

En el cas de Catalunya, ADICAE estima que són  aproximadament 2.080.683 el nombre de famílies a les quals se'ls va aplicar la clàusula abusiva d'imposició de despeses, sumant tant les hipoteques actualment en vigor com les cancel·lades en els últims anys.

D'aquesta manera, amb aquesta clàusula abusiva la banca va llevar de les economies domèstiques, i per tant de l'economia de la regió, entre 1.560 i 5.201 milions d'euros, una quantitat que en l'actual situació de crisi generada pel Covid19 és d'enorme rellevància per a la pròpia economia de Catalunya i per als consumidors (als quals se'ls ha reconegut el dret a recuperar cadascun entre 750 i 2.500 euros com a mitjana).

ADICAE ha destacat la importància de la sentència dictada el Dijous 16 de juliol pel TJUE que torna a posar en dubte les males pràctiques de les entitats enfront de l'abús hipotecari i qüestiona les posicions probanca del Suprem, ha reforçat la seva campanya perquè cap consumidor “regali els seus diners a la banca”

En aquestes línies d'actuació, l'Associació ha reforçat la seva campanya de “Regalaràs 1.000€ a la banca?” perquè els consumidors s'adhereixin a les demandes col·lectives que l'Associació ha anat presentant contra més de 100 entitats. Aquestes demandes que van ser interposades en 2019 vénen reclamant la devolució de les quantitats. Per això, ADICAE llança un missatge perquè els consumidors no renunciïn als seus drets que queden reforçats ara a través de la sentència del TJUE.

La sentència és clara quan al repartiment de despeses i per tant aclareix que ha de retornar-se als consumidors totes les despeses de formalització d'hipoteques. La sentencia europea dóna per tant la raó a ADICAE, i reforça a més el criteri que una clàusula declarada nul·la s'ha de tenir per no posada i per tant els efectes que generés deuen també anul·lar-se (en aquest cas, les despeses pagades).

Per a agrupar-se els consumidors poden accedir a la plataforma creada per l'Associació (www.hipotecaconderechos.es) i recolzar i sumar-se a les accions de reclamació col·lectiva que l'Associació té en marxa i intensificarà després d'aquesta resolució Europea.

 

 
Els jutjats desmunten l'estratègia d'Unicaja en les clàusules terra
imagen

El Jutjat  Mercantil de Màlaga dóna la raó a 78 consumidors que han recuperat els seus diners gràcies a la defensa de ADICAE


ADICAE en els seus més de 30 anys d'acció col·lectiva per la defensa dels consumidors ha aconseguit vèncer una vegada més a la banca en una sentència que torna a donar la raó a l'Associació i que obliga a Unicaja a ratificar la nul·litat, per abusiva, de la clàusula terra.

A més, aquesta sentència ha permès que 78 socis, agrupats en una demanda d’ADICAE, vegin eliminada aquesta clàusula abusiva de la seva hipoteca i hagin recuperat la quantitat resultant del que s'ha anat pagant de més en concepte d'interessos per aplicació de la referida clàusula amb efectes retroactius, des de la signatura de l'escriptura de cada afectat.

La nova victòria d’ADICAE s'uneix a les més de cent demandes presentades per l'Associació, en les quals la justícia espanyola continua donant la raó a ADICAE. I en les quals es desmunten les estratègies de les entitats de continuar allargant els temps de rescabalament als consumidors, així com la saturació dels jutjats per a la resolució d'un conflicte que com ja va aconseguir ADICAE a través de la macrodemanda ha estat sentenciat com una clàusula abusiva i per tant ha de ser declarada nul·la.

La sentència s'emmarca en una setmana on el TJUE ha intervingut per a defensar als consumidors espanyols enfront dels abusos hipotecaris. En una sentència que anul·la el frau sobre el frau que la banca estava cometent amb les novacions i que obligava als consumidors a acceptar les condicions de les entitats en matèria de clàusula terra amb la finalitat de no demandar posteriorment a l'entitat. En el dia de demà el TJUE, també, es pronunciarà sobre la prescripció de la restitució en les clàusules abusives.

Aquesta nova victòria de ADICAE aconseguida a través del Jutjat Mercantil de Màlaga ratifica el camí recorregut per part de l'Associació en matèria de defensa dels drets dels consumidors. I denota el paper obstaculitzador de la banca, en una posició d'abús cap als seus clients, evitant fer ús de l'estratègia de reconciliació i diàleg per al rescabalament dels usuaris afectats.

 
Arxiu de notícies


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

15-06-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
• 12:00 – Taller Banca en línia Tens problemes amb les gestions bancàries online? En aquest taller t’explicarem les principals característiques de la banca online i t’ensenyem a fer les principals gestions. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIuc-irqzouEtNbnXFaZ1l6AgyZG9J3fu0R

17-06-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
• 12:00 – Càpsula informàtica: Smartphone i Xarxes Socials En aquest taller pràctic et donarem les claus per fer servir el teu Smartphone i t’explicarem quines són les principals xarxes socials, les seves característiques i funcions. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYocOuvqzMtE9wjvDFE0zt8oKYlqAE3KU2r

06-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Dimarts, 6 de juliol • 18:30h: Càpsula informàtica: Com fer servir l’ordinador En aquest taller aprendrem unes nocions bàsiques per fer servir un ordinador i personalitzar-lo: creació de carpetes i documents, recerques en Internet i seguretat en la xarxa, enviament de correus electrònics. Inscriu-te a la videoconferència: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZctf-msrToqHN1w3HI9F1JbgecXm0yC8I6h

08-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Dijous, 8 de juliol • 18:30 – Càpsula informàtica: Smartphone i Xarxes Socials En aquest taller pràctic et donarem les claus per fer servir el teu Smartphone i t’explicarem quines són les principals xarxes socials, les seves característiques i funcions. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMlf--ppz4pHNKkrLLLSi386_HrPUO_QYvF

13-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
• 18:30h: Taller: com fem servir els programes de videoconferències? La pandèmia ens ha obligat a digitalitzar-nos per això en aquest taller es donaran les bases per fer servir diferents programes i eines de videoconferència. Inscriu-te: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMuf-qsqTkiHdP6W-rahwxq69gVZDNlRa_f

15-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Dijous, 15 de juliol • 18:30h: Càpsula d'informàtica: Banca en línia Tens problemes amb les gestions bancàries online? En aquest taller t’explicarem les principals característiques de la banca online i t’ensenyem a fer les principals gestions. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItcu2oqj8qHNSsrmEnobK-2_tEPExzOj8g

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email