Un 73% dels consumidors han signat algun contracte financer sense entendre'l
imagen

Un estudi sobre educació financera presentat per ADICAE posa de manifest la necessitat de la societat de l'Estat espanyol de millorar els coneixements en aquesta matèria per evitar nous fraus ja que els ciutadans avaluen la seva cultura financera amb un 4,27 de mitjana. Els dos grups més vulnerables són els joves i la gent gran, fet que reforça la postura d'ADICAE de fomentar l'educació financera a les aules i la formació constant posterior perquè el 70% admet que necessita més informació per sentir-se més segur davant les entitats financeres.

L'Associació d'Usuaris de Bancs Caixes i Assegurances (ADICAE) va presentar el 13 de desembre de 2013 l'estudi “Nivell d'educació financera dels consumidors a Espanya” realitzat a través d'enquestes a 2.240 persones consumidores de l'Estat espanyol. Les conclusions extretes mostren el baix grau de cultura financera de la societat ja que la nota mitjana que s'autoatorguen és un suspens amb un 4'27 i al voltant de tres quartes parts creu que necessita formar-se més per afrontar la seva relació amb les entitats financeres amb seguretat.

Les entitats tampoc són ben considerades a l'hora d'atendre els consumidors: els enquestats valoren els coneixements dels professionals que els atenen amb un 5 i només un terç els ha consultat per aclarir dubtes. El que és més remarcable és que dels qui sol·liciten informació només un 33% en treu profit i fins a un 22% encara queda més confós del que estava abans. Segons Àlex Daudén, Coordinador d'AICEC-ADICAE, cal remarcar que “la transparència de les entitats financeres és exigible per llei ja que a Catalunya això ho regula el Codi de Consum que es va aprovar per enfortir la protecció del consumidor”.

ADICAE ofereix formació per a empoderar els consumidors i evitar nous abusos

L'estudi mostra com els joves d'entre 18 i 25 anys són el grup més vulnerable juntament amb els majors de 65 anys. Aquesta dada reforça la necessitat d'educar en finances bàsiques des de ben aviat i amb aquest propòsit AICEC-ADICAE participarà a partir del mes de febrer als tallers del projecte Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), coordinat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF), dirigit a alumnes de 4t d'ESO. A més a més, ADICAE també ofereix una plataforma en línia i gratuïta dirigida a tots els públics per a promoure la cultura financera.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email