Un 73% dels consumidors han signat algun contracte financer sense entendre'l
imagen

Un estudi sobre educació financera presentat per ADICAE posa de manifest la necessitat de la societat de l'Estat espanyol de millorar els coneixements en aquesta matèria per evitar nous fraus ja que els ciutadans avaluen la seva cultura financera amb un 4,27 de mitjana. Els dos grups més vulnerables són els joves i la gent gran, fet que reforça la postura d'ADICAE de fomentar l'educació financera a les aules i la formació constant posterior perquè el 70% admet que necessita més informació per sentir-se més segur davant les entitats financeres.

L'Associació d'Usuaris de Bancs Caixes i Assegurances (ADICAE) va presentar el 13 de desembre de 2013 l'estudi “Nivell d'educació financera dels consumidors a Espanya” realitzat a través d'enquestes a 2.240 persones consumidores de l'Estat espanyol. Les conclusions extretes mostren el baix grau de cultura financera de la societat ja que la nota mitjana que s'autoatorguen és un suspens amb un 4'27 i al voltant de tres quartes parts creu que necessita formar-se més per afrontar la seva relació amb les entitats financeres amb seguretat.

Les entitats tampoc són ben considerades a l'hora d'atendre els consumidors: els enquestats valoren els coneixements dels professionals que els atenen amb un 5 i només un terç els ha consultat per aclarir dubtes. El que és més remarcable és que dels qui sol·liciten informació només un 33% en treu profit i fins a un 22% encara queda més confós del que estava abans. Segons Àlex Daudén, Coordinador d'AICEC-ADICAE, cal remarcar que “la transparència de les entitats financeres és exigible per llei ja que a Catalunya això ho regula el Codi de Consum que es va aprovar per enfortir la protecció del consumidor”.

ADICAE ofereix formació per a empoderar els consumidors i evitar nous abusos

L'estudi mostra com els joves d'entre 18 i 25 anys són el grup més vulnerable juntament amb els majors de 65 anys. Aquesta dada reforça la necessitat d'educar en finances bàsiques des de ben aviat i amb aquest propòsit AICEC-ADICAE participarà a partir del mes de febrer als tallers del projecte Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), coordinat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF), dirigit a alumnes de 4t d'ESO. A més a més, ADICAE també ofereix una plataforma en línia i gratuïta dirigida a tots els públics per a promoure la cultura financera.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email