AICEC-ADICAE organitzarà taules informatives en motiu del Dia Mundial de l'Estalvi
imagen

El proper 31 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Estalvi, motiu pel qual l'Associació informarà sobre els riscos, perills i abusos de les entitats financeres en l'estalvi dels consumidors en un moment en què, segons les darreres estadístiques d'Eurostat, l'estalvi mitjà a l'estat Espanyol es troba en clara inferioritat respecte altres països desenvolupats de la Unió Europea. Per denunciar i informar d'aquesta situació a Barcelona hi haurà dues taules informatives a partir de les 11:00h a Gran Via de les Corts Catalanes 506-524 davant les oficines de Catalunya Caixa i Bankia.

Crisi econòmica, atur, reducció d'ingressos, abusos de la banca i de les grans empreses de serveis... Còctel letal que converteix el consumidor espanyol mitjà en el més ofegat. La taxa d'estalvi de les llars europees es manté gairebé estable durant el segon trimestre de 2013 en un procés lent però sostingut de millora gradual de les condicions econòmiques globals, però la ràtio entre estalvi total i renda disponible a la UE que està en l'11%, i puja a un 13% si parlem dels països de l'Eurozona, difereix en gran mesura amb la d'Espanya on el consumidor mitjà només pot considerar estalvi un 11% de la seva renda disponible.

La renda per càpita disponible de les llars a Espanya, amb prou feines 18.000 euros, està molt per sota de la de països com França, Alemanya o fins i tot Itàlia. Però, a més, la seva taxa d'estalvi és inferior a la de tots aquests països. Dades que donen a entendre que un consumidor espanyol estalvia de mitjana la meitat o fins i tot menys que en la major part de la resta d'Europa. El dia a dia dels consumidors espanyols reflecteix aquestes desigualtats i si apliquem el percentatge de la taxa d'estalvi a les rendes disponibles a Espanya i als països veïns, es constata que a Espanya un consumidor mitjà amb prou feines pot estalviar 1.990 euros a l'any davant dels 2.340 que pot estalviar un italià, els 3.720 euros dels francesos i els 4.160 euros de mitjana dels alemanys després de fer efectiu tot el seu consum.

La diferència és abismal, una escletxa que deixa als espanyols amb un risc clar de patir sobreendeutament. Així, gairebé la meitat dels consumidors a Espanya refereixen dificultats en major o menor mesura per arribar a final de mes, situació heretada de dècades d'abusos per part de les entitats financeres i les grans empreses d'energia, transport o noves tecnologies, i agreujada per la crisi. Estudis sociològics realitzats per ADICAE corroboren que els consumidors necessiten recórrer cada vegada més dels seus estalvis per sobreviure i només un terç poden destinar alguns diners a l'estalvi.

 


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

19-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
Desde la asociación queremos saber cuán importante consideras que es la economía circular y la alimentación. ¿Te interesa este tema? ¿Te gustaría formar grupo para debatir y compartir opiniones? En este taller hablaremos de las toneladas de alimentos que se desperdician y acaben en el gallo de la basura. ¡Anímate y participa!

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email