ADICAE aconsegueix que la cúpula de Catalunya Banc hagi de respondre penalment pels seus greus abusos als consumidors
imagen

L'Audiència Nacional va admetre a tràmit el passat 16 d'octubre una querella penal presentada per l'Associació en la que acusa a la cúpula de les caixes que van originar Catalunya Banc d'estafa continuada, delicte relatiu als mercats i als consumidors i apropiació indeguda. El tribunal revoca la decisió inicial del jutge de no admetre la querella perquè "pot resultar prematura" i considera que és "notori" que un gran nombre de persones adquirissin aquests productes "guiats o aconsellats pels comercials o directors de les sucursals (...) sense haber rebut l'oportuna informació sobre els factors negatius o perjudicials del propi producte ofert".

Amb aquesta admissió es completa la causa general contra les caixes fallides que va començar el Juny de 2012 amb la personació contra Caja Castilla La Mancha, a la que se li van afegir després les de Bankia, NovaGalicia Banco i la CAM (veure "más información").

La intevenció d'ADICAE com a acusació popular té com a objectiu que les responsabilitats i irregularitats es fagin visibles i que el perjudici causat a desenes de milers de consumidors sigui reparat. Entre els abusos que es denuncien a la querella hi ha la comercialització fraudulenta de participacions preferents i deute subordinat, la imposició d'abusives clàusules sòl en milers d'hipoteques o els enganyosos contractes de cobertura de tipus d'interès coneguts com a “swaps”.

Aquests processos judicials no poden limitar-se només a “jutjar a polítics o a uns quants gestors. Han de significar una causa general de la fallida d'aquestes caixes i de les conseqüències que han significat per a varis milers de víctimes”, apunta el president d'ADICAE, Manuel Pardos. La liquidació del patrimoni de les caixes d'estalvi, que constituïen un 50% del sector financer espanyol i l'abandonament de l'obra social ja són motius de pes per a portar als seus responsables davant la justícia.

La querella contra Catalunya Banc es va presentar ara fa un any i ha topat amb tota mena d'obstacles per part de la banca però això no ha frenat ni aquest procés ni el d'altres causes que continuen obertes com les querelles penals presentades contra les cúpules de Bankia, CAM, Castilla La Mancha i NovaGalicia Banco. En totes aquestes causes ADICAE lluita com a acusació popular i també com a acusació particular amb els milers d'afectats que s'estan sumant a aquestes actuacions.


( más información )


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email