El Banc Central Europeu puja el Tipus d'Interès
imagen

A causa de la pujada de preus de béns i serveis, més del 25% dels ciutadans asseguren que no poden fer front a les seves despeses econòmiques i augmenta la seva preocupació per un futur incert.

Efecte coet, efecte ploma

Aquesta pujada exponencial dels preus, coneguda col·loquialment com a efecte coet es rep amb resignació però canvia a empipament i frustració quan es parla de baixada de preus i triga molt temps a arribar al consumidor, la qual cosa també es coneix com a efecte ploma.

La decisió del Banc Central Europeu de pujar el tipus d'interès al 4% ho situa per primera vegada en nivells de 2008 i, les previsions no són falagueres, ja que es preveu una nova pujada. Això es fa, així ho manifesten per a reduir l'índex de Preus al Consum (IPC) General, més o menys controlat, no obstant això queda per controlar l'IPC Subjacent.

El tipus de l'interès del BCE afecta a l'Euribor, l'indicador més habitual en les transaccions bancàries a 12 mesos, que és l'índex utilitzat per als tipus variables de les hipoteques. I tot això està condicionat a la moderació dels preus de consum.

Les noves decisions, juntament amb l'elevat preu del lloguer ha deixat definitivament exclosos de l'habitatge als joves que es veuen impossibilitats de complir amb els ràtios de solvència per a accedir a la compra i no disposar d'estalvis per a aportar fiances en contractes de lloguer.

Mesures per a millorar l'economia familiar

Aquesta situació obliga els consumidors a planificar el seu consum especialment en el que afecta les despeses no essencials, per exemple en el finançament de despeses vacacionals i oci, especialment tenint en compte que les despeses d'alimentació i els de l'energia es mantindran alts.

S'ha de millorar l'Educació Financera de les famílies i dels joves per a evitar el sobreendeutament, per a això AICEC-ADICAE compta amb recursos que els poden ajudar, també en la reestructuració i reclamacions de deutes.

Així mateix, hem de promoure una revisió dels Codis de Bones Pràctiques, perquè cap deutor hipotecari pugui veure exposada el seu habitatge principal, ja que en aquest moment són més les famílies que queden excloses que les que poden acollir-se.

 

- Publicació al diari de Poble-sec, Zona Sec.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email