El Codi de Bones Pràctiques i l'aval del Govern, nous apòsits a l'habitatge
imagen

La dues cares sobre les mesures del Govern davant l'habitatge


AICEC-ADICAE considera que el Govern ha cedit una vegada més a les pretensions de la banca facilitant un aval del 20% als joves que contractin una hipoteca, defensa que la mesura suposarà un major risc de sobreendeutament i l'augment del preu de l'habitatge.

 

L'associació aposta per l'ampliació del percentatge de sòl públic destinat a la construcció d'habitatges socials i millores en el bo de lloguer jove amb mesures que ajudin a prevenir l'alça dels preus dels arrendadors.

 

Recentment el Consell de ministres va aprovar un sistema d'avals per a facilitar l'accés a préstecs hipotecaris a jovesi famílies amb menors a càrrec amb l'objectiu d'ajudar a usuaris que, per la seva situació econòmica, presentin majors dificultats per a accedir a l'habitatge.

 

AICEC-ADICAE sempre ha considerat convenient disposar d'un 20% de l'import de l'operació per a poder fer front a situacionssobrevingudes, per això en aquest cas, considerem que aquesta proposta és un «caramel enverinat» encara que s'estigui presentant com una mesura d’accès a l'habitatge en propietat per als joves.

 

D'altra banda, la proposta pot servir d'excusa per a mantenir alts els preus de l'habitatge ja que, al ser joves, se'ls concedirà el préstec al complet i a més tindran l'aval de l'Estat, tot això, suposa de nou un doble negoci per a la banca.  

 

Aquesta mesura deixa enrere a altres consumidors hipotecaris que tenen dificultats amb el pagament de la hipoteca, ja que el Codi de Bones Pràctiques no està resolent la situació i només condueix als usuaris a ampliar els terminis del préstec i a destinar més diners en concepte d'interessos.

 

L'associació també advoca per la implantació d'un bo jove de lloguer més ambiciós. En el qual, es necessita incloure mesures concretes que previnguin l'alça dels preus dels arrendadors beneficiant-se de les ajudes públiques que puguin tenir els joves que accedeixin als arrendaments.

 

- Publicació al diari del Poble-sec, Zona Sec.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email