AICEC-ADICAE desglossa el deute de la banca amb els hipotecats catalans: gairebé 4.000 milions d'euros
imagen

La Plataforma Hipotecària d'ADICAE, ultima una denúncia davant la CNMC i els escrits que presentarà al Congrés dels Diputats, el CGPJ, els Ministeris d'Economia i Justícia, i altres institucions. 

AICEC-ADICAE es dirigirà també a la Generalitat de Catalunya per comptar amb el seu suport a la petició a les Corts d'una investigació sobre les falsedats i abusos als hipotecats en l'aplicació dels 'acords' per les clàusules sòl del RDL 1/2017.

L'Associació es dirigirà també al Deganat dels jutjats de Barcelona a causa de l’embús en el Jutjat de Primera Instància núm. 50 bis especialitzat en les reclamacions pels abusos hipotecaris, per la demora de fins a 3 anys només a admetre les demandes i 6 anys a resoldre-les.

 

Barcelona, 8 de febrer de 2023. Seguint el manifest publicat durant aquesta setmana per la Plataforma Hipotecària d’ADICAE, l’Associació ha detallat les dades corresponents a les Comunitats Autònomes on s’ha pogut comprovar el deute que té la banca de 3.899.395.272,34 € amb els hipotecats catalans.

A Catalunya hi ha més d’1 milió d’afectats per despeses hipotecàries, una xifra que correspon a un import total de 1.118.855.610,00€. Mentre que per Clàusula Sòl són 609.195 damnificats als quals s'han d'abonar un total de 2.780.539.662,34 €. Catalunya es troba en segona posició en l'àmbit nacional, per darrere d'Andalusia, de comunitats autònomes a qui la banca deu més diners als afectats en temes hipotecaris.

Mentre la banca manté segrestades aquestes quantitats de les persones consumidores de Catalunya (que equivalen a l’1,6% del PIB de la Comunitat), els hipotecats afronten les pujades de tipus d'interès al mateix temps que es registren un total de 3.562 desnonaments durant els tres primers trimestres del 2022. 

Així i tot, en el primer semestre de 2022 només es van registrar 770 sol·licituds de reestructuració de deute mitjançant el Codi de Bones Pràctiques,  xifra que expressa la falta d'eficàcia del sistema amb un descens en el nombre de peticions d’un 20,8% en comparació amb el mateix semestre de 2021. 

AICEC-ADICAE fa una crida a totes les persones consumidores a informar-se i plantejar a l'associació qualsevol abús, dificultat o desatenció bancaria respecte a les seves hipoteques a través del telèfon 933425044  o a l'email aicec@adicae.net

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email