AICEC-ADICAE aprova amb un "suficient alt" amb interrogants, les mesures en matèria hipotecària anunciades avui per la ministra d'Economia, Nadia Calviño
imagen

L'Associació posarà al servei de les persones consumidores la seva xarxa d'assessors de deute en tota Espanya perquè puguin comptar amb les garanties suficients de beneficiar-se d'aquesta normativa.

Ampliar en 7 anys una hipoteca mitjana suposa per al consumidor el pagament extra de 12.411 euros en interessos.

Així mateix, AICEC-ADICAE qualifica d'excel·lent i de caràcter històric el projecte de llei de creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer.

 

Barcelona, 22 de Novembre de 2022. Després de l'anunci de la vicepresidenta primera del Govern de les mesures econòmiques acordades amb la banca per a “alleujar” la despesa hipotecària a famílies amb rendes de fins a 29.400 euros, l’associació agraeix que el Ministeri d'Economia hagi considerat oportú l'ampliació del marc de beneficiaris de les mesures, tal com l'associació li va plantejar en la reunió que es va mantenir el passat 24 d'octubre, així com la previsió de mesures de control, també proposades per ADICAE.

Mancant conèixer el detall de "la lletra petita" d'un acord entre banca i govern en el qual s'ha donat l'esquena a les associacions de consumidors. AICEC-ADICAE impulsarà, dins del projecte europeu que està desenvolupant, la seva xarxa d'assessors de deute per tota Espanya perquè els usuaris puguin comptar amb les garanties necessàries i obtinguin els beneficis reals de les mesures adoptades avui pel govern, que entraran en vigor el pròxim 1 de gener de 2023.

AICEC-ADICAE assenyala que, encara que les mesures es limiten als hipotecats amb un tipus variable, també aquells que compten amb un tipus fix poden caure en sobreendeutament. A més, és preocupant que no hi hagi un adequat repartiment dels costos de les mesures, que aparentment es descarreguen exclusivament en els consumidors malgrat els beneficis que ve declarant la banca en un context de crisi com l'actual.

Sobre aquest tema, l’associació de consumidors recorda que amb l'actual Llei de Crèdit Immobiliari, el consumidor hipotecat no pot ser reclamat judicialment fins a l'impagament de 12 quotes o un 3% del capital, de manera que fins a aquest nivell d'impagaments el banc no podria aplicar el venciment anticipat i per tant no podria executar la hipoteca. Aquesta “moratòria forçosa” per al banc tindria un cost del 2,5-3% d'interès de demora per a les persones consumidores.

Amb l'ampliació el consumidor continua abonant de més.

Tal com ha proposat el Govern, en relació amb l'extensió dels terminis de la hipoteca, si la quota s'amplia 7 anys en una hipoteca mitjana a tipus variable el consumidor, veuria reduïda la seva quota mensual en 100 euros aproximadament (de 624 a 519 euros), a canvi d'abonar 12.411 euros "extra" d'interessos.

Anunci històric de la "Autoritat Financera". 

D'altra banda, AICEC-ADICAE valora amb caràcter històric el projecte d'Autoritat de Defensa del Client Financer, que continuarà la seva tramitació en la Cambra Baixa, una iniciativa clau per la qual l’Associació porta lluitant més de dues dècades perquè es converteixi en llei, i que recolzarà en el seu tràmit parlamentari formulant a més les propostes de millora que cooperin a tombar les anquilosades fórmules vigents de relació i tractament a la clientela que continua aplicant la banca avui dia.


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 933 425 044 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.netDes d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

12-12-2022 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Jornada sobre transparencia en los contratos de crédito hipotecario "La reforma del crédito inmobiliario: Hacia un mercado europeo sostenible, inclusivo y digital". Ponentes: Alicia Agüero Ortiz (UAM) Xavier Iniesta Torres (Assessoria Jurídica) Julià Guimerà i Gargallo (ACC) Javier Jiménez Chacón (Advocat ADICAE) Raquel Iglesias Pajares (Colegi Notarial de Catalunya) Vanessa Jiménez Serranía (UOC)

13-12-2022 BARCELONA Grupo Igualdad y Consumo
Debat del desenvolupament del paper de la dona en la economia financera. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZElfu2rpjgqG9W_5iNYfPeg-xV3ow9HqHdk

13-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Mòdul 4: Identitat digital. En aquest taller et presentarem les principals xarxes socials, les seves funcionalitats farem un exercici pràctic per posar en pràctica els coneixements

14-12-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Taller de Banca Online cerrado para los alumnos del Casal Concordia del barrio de Poble Sec. Se hará un taller para que conozcan la asociación, lo que hacemos y impartir un taller sobre el acceso a la banca digital y los riesgos a sufrir una ciberestafa.

14-12-2022 BARCELONA Grupo Temático Alimentación - Economía Circular
En esta sesión se hablará de la subida de los precios de los productos de alimentación por la inflación. ¿Cómo está afectando a las familias y qué futuro se prevé? Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO6tqjwqHdGymWH2MvGFR83YbZ73pXX_

15-12-2022 BARCELONA Reuniones de afectados Cláusulas Suelo
Reunión de cara a poder organizar la participación de socios y afectados de Cláusula Suelo de ADICAE en comités de participación activa. Preparando acciones reivindicativas por el mal funcionamiento del sistema de justicia y de los juzgados especializados. Presencial o online: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpdOqpqD0tGtVbwCb9pnEkqW4_8WDT71gL

16-12-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
Taller formativo en Cáritas Sabadell para formar en educación financiera a las personas desempleadas.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Programa d'activitats mes de desembre 2022
Programa Jornada Greenwashing
Tríptic consum per a gent gran
Tríptic estalvi i inversió
Tríptic Ciberestafes en mitjans de pagament
Programa jornada Ametlla de Mar 2022

Actualment hi ha 261 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email