Parlem de sostenibilitat o de greenwashing?
imagen

Modificacions del 'packaging', ús del color verd, imatges de la naturalesa..., aquests són alguns dels elements que les empreses utilitzen per mostrar el seu compromís amb el medi ambient. Però és real aquesta sostenibilitat dels productes o serveis?

S'anomena 'greenwashing' a la pràctica fraudulenta de les empreses per aprofitar el prestigi comercial de la sostenibilitat per a obtenir algun benefici, quan no s'ha implantat cap política mediambiental. Una estratègia de màrqueting cada cop més freqüent davant la necessitat i l'interès de la població d'adquirir responsabilitat no només amb el medi ambient, sinó amb el benestar animal, la salut... Aquest terme s'ha extrapolat en molts àmbits.

Som conscients del que vol dir l'etiqueta 'Bio' dels aliments? La majoria d'aquests segells els ha inventat la indústria per aparentar que són productes amb certs atributs, i l'existència d'aquests dificulta la distinció dels productes que veritablement són ecològics.

La conscienciació de la Comissió Europea per la sostenibilitat també arriba al sector financer que ofereix les "hipoteques verdes", préstecs hipotecaris per finançar un habitatge sostenible, sigui per la compra, construcció o rehabilitació, inicialment amb millors condicions que per al finançament d'un habitatge tradicional. Tot i aquestes millores, no totes les persones que volen comprar o adequar el seu habitatge ho poden fer, per això considerem que la publicitat d'aquest producte és un netejat de cara per l'entitat financera.

Ens cal un bon aprenentatge i adquirir un coneixement crític per poder triar amb llibertat, que volem comprar, que volem contractar, com volem alimentar-nos, quins productes en realitat no són sostenibles, escollir productes de proximitat, etc. Informació que necessitem I que hem d'anar a buscar a fonts fiables, perquè la informació veraç no la trobarem a les notícies, les entitats, o supermercats.

 

 

Si vols aprofundir en el greenwashing, pots apropar-te a la seu el dia 9 de novembre a les 18 hores. Et deixem aquí la programació. Confirma assistència a: comunicaciocat@adicae.net o al telèfon 933425044

També online a través d'aquest enllaç



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email