La banca fa front a Calviño i aconsegueix dilatar el procés d'aprovació del nou impost
imagen

Tal com s'havia comprovat des de l'anunci del nou impost pel President del Govern, tota la banca i totes les seves institucions, inclòs el BCE de De Guindos., s'oposen a qualsevol impost especial per a la banca amenaçant amb “grans mals al sistema financer espanyol”.

Les persones consumidores, que mai han estat consultades pel Ministeri d'Economia, consideren que seria una lamentable decisió retrocedir en aquesta qüestió per la pressió del lobby bancari.

Barcelona, 22 de juliol de 2022. El que tots donin per descomptat que l'Estat Espanyol no té institucions que garanteixin que es compleix la Llei respecte al tracte als usuaris bancaris posa en qüestió el mateix Estat de Dret.

Avui la ministra d'Assumptes Econòmics s'ha reunit amb les entitats financeres i les seves patronals per a exposar com serà l'impost a la banca, amb el qual s'estima recaptar 1.500 milions d'euros. AICEC-ADICAE reclama que la ministra Calviño expliqui als consumidors i els seus legítims representants els termes del seu “diàleg” amb la banca i les seves perspectives concretes sobre l'impost.

Per al president d'ADICAE Manuel Pardos, a la reunió amb tot el lobby bancari pot aplicar-se-li el mantra llatí de “la muntanya va parir un ridícul ratolí”. Més encara, els al·legats de “confiança” de la representant del Govern a la "voluntat" d'una banca que ja ha manifestat per terra, mar i aire la seva oposició a aquest i a qualsevol impost o taxa, i la trajectòria de la qual no es compadeix amb un tracte just als consumidors resulten summament preocupants, i requereixen informació i aclariment sobre el gravamen respecte de la definició del qual Calviño ha remès a una pròxima proposició de llei que pot prolongar-se indefinidament i finalment quedar en res.

"Nadia Calviño mai s'ha reunit amb els consumidors. No obstant això, Ribera per a abordar el també anunciat impost a les elèctriques, si ho ha fet. Encara que no ha estat útil per a res, perquè després tolera que el president d'Iberdrola insulti als consumidors", remarca Manuel Pardos, president d'AICEC-ADICAE.

També es recorda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) i al Banc d'Espanya (BdE) que tenen les suficients competències i obligacions per a supervisar que no es traslladi els costos als usuaris. 

Per a donar aquestes garanties als usuaris AICEC-ADICAE crearà l'observatori del compliment contra qualsevol frau dels nous impostos temporals.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

11-08-2022 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
Introducció a les TIC. Google Drive, Dropbox, Apps de google

25-08-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
"Escuela de verano" Des d'ADICAE faràn el tercer cicle de l'escola d'estiu sobre Els ODS, l'Agenda de 2023 i el paper de les persones consumidores. A la seu d'AICEC podrem gaudir del taller a la nostra biblioteca.

01-09-2022 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
"Escuela de verano" Des d'ADICAE faràn el cicle de l'escola d'estiu sobre L'estalvi i inversió de les persones consumidores enfront la crisi. A la seu d'AICEC podrem gaudir del taller a la nostra biblioteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Taller d'alfabetització digital
Taller alfabetització digital
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
Membres de la junta d'AICEC-ADICAE durant l'acte per la Llei de Residus a Catalunya
AICEC-ADICAE participa a la mostra d'entitats del poble-sec.

Actualment hi ha 255 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email