ADICAE treu als carrers de tota Espanya les reclamacions de les persones consumidores per la pujada del preu de la llum
imagen

L'associació convoca aquest divendres 19 mobilitzacions en 13 ciutats d'Espanya de manera coordinada per mostrar el descontentament de la ciutadania davant l'encariment del preu de la factura elèctrica

A través de representacions teatrals tematitzades amb participació ciutadana es denuncia la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i la necessitat de portar a terme canvis en el sistema per garantir un preu just i raonable

La representació a Catalunya tindrà lloc a la Plaça Carles Pi i Sunyer de Barcelona a les 18h i comptarà amb la participació de la companyia Oracles Theatre

La mobilització forma part d'una campanya global de l'associació en la qual, fins a final d'any, se celebraran accions reivindicatives i jornades de formació a persones consumidores sobre el tema energètic

Barcelona, 15 de novembre de 2021. L'associació de persones consumidores i usuàries de bancs, caixes i assegurances, ADICAE, organitza aquest divendres 19 de novembre una mobilització ciutadana en les principals ciutats d'Espanya amb motiu de l'increment del preu de la factura elèctrica que les famílies porten patint en els últims mesos.

A partir de les 18 hores en els punts més concorreguts de Madrid, Barcelona, València, Saragossa, Múrcia, Cadis, Oviedo, Valladolid, Vigo, Toledo, Las Palmas de Gran Canaria i Càceres, es durà a terme una performance amb caràcter reivindicatiu en la qual tindran un paper actiu tant els socis de l'associació com els ciutadans que participin en l'acte.

Durant els últims mesos les persones consumidores han patit l'increment incessant dels preus de l'electricitat, amb pics per sobre dels 300 euros el Mwh i amb un augment de més de 600% respecte a l'any anterior. A més, aquest increment s'ha reflectit també en una pèrdua de capacitat adquisitiva en traslladar-se a la resta de productes de la cistella de la compra amb l'increment de l'IPC en un 5,4%.

Per això, ADICAE cerca fer visible i sensibilitzar per mitjà de l'entreteniment una situació que s'ha convertit en un problema econòmic de primera magnitud per a milions de famílies. Companyies teatrals de tota Espanya faran, de manera simultània, una petita representació crítica centrada en els abusos de les grans companyies elèctriques sobre les persones consumidores i denunciaran les pernicioses conseqüències per als usuaris de l'oligopoli energètic.

Una campanya ambiciosa pel problema energètic

L'acció reivindicativa organitzada per ADICAE per a divendres 19 s'engloba dins d'una ambiciosa campanya impulsada per l'associació des que el problema de la factura elèctrica va començar a assolar a les persones consumidores.

El passat 22 d'octubre ja es va celebrar una mobilització en la madrilenya plaça de Callao que va servir com a punt de partida per aquestes noves accions i va anticipar una campanya que es desenvoluparia fins a final d'any. A més, l'associació està celebrant per tota Espanya una sèrie de sessions formatives de manera gratuïta per acostar a les persones consumidores i usuàries informació accessible sobre el sistema elèctric, la factura de la llum i consells per a un consum més sostenible.

ADICAE ha concentrat la seva postura davant del problema elèctric a tres idees fonamentals: acabar amb la pobresa energètica a Espanya; apostar per un consum d'energia més sostenible i fomentar l'estalvi entre les famílies; i aconseguir un preu de l'electricitat just i raonable per a totes les persones consumidores. A més, des de l'associació s'ha iniciat una campanya d'assessorament i informació a totes les persones consumidores per facilitar la sol·licitud del bo social elèctric, una mesura que, segons les dades d’ADICAE, actualment només beneficia a 1,2 dels 4 milions de persones potencials.

Aquest és el llistat complet de mobilitzacions organitzades per ADICAE per al divendres 19 de novembre.

 

Barcelona Plaza de Carles Pi i Sunyer 18:00h

Murcia Plaza de Santo Domingo 18:00h

València Plaza dels Pinazos 18:00h

Valladolid Plaza de la Canella Argales 18:00h

Vigo C/ Urzaiz, 138 (Mercat del Calvari) 18:00h

Toledo Plaza de Zocodover 18:00h

Zaragoza Plaza d'Espanya (al costat de Diputació Provincial) 18:00h

Oviedo C/ Nou de maig, 2 18:00h

Madrid Plaza d'Isabel II (Plaza d'Òpera) 18:00h

Cadis Plaza de Sant Joan de Déu 18:00h

Las Palmas c/ Mesa i López, 13-18 18:00h

Càceres Fòrum dels Bálbos 18:00h

Màlaga Plaza de Félix Sáenz 18:00h

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email