ADICAE organitza dijous a Sabadell la sessió formativa: Planta Cara a les Elèctriques Vuit de cada deu catalans reconeix no entendre la seva factura de la llum
imagen

El 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica. Tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure, segons l'enquesta d’ADICAE.

Per això, ADICAE organitza dimecres que ve a Girona la sessió formativa 'Planta Cara a les Elèctriques’ amb l’objectiu d'esclarir els aspectes més destacats del mercat elèctric, el sistema de fixació de preus, els canvis en la factura, i el paper de les persones consumidores en la transició energètica.

ADICAE insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic en funció del que cada persona consumidora vulgui i pugui.

Sobre aquestes qüestions bàsiques versarà la sessió formativa del dimecres 10 de novembre a partir de les 18.30 hores, en format presencial en la seu d’ADICAE Girona i via enllaç en línia. La jornada analitzarà l'augment de l'import de la factura de la llum en plena crisi econòmica, el seu impacte en l'índex de preus al consum, i el funcionament d'un sistema extremadament complex però que afecta el dia a dia de totes les persones consumidores.

L'associació considera que el primer pas per estalviar en la factura és entendre-la. Per això, a través d'aquestes sessions didàctiques oferirà, de manera gratuïta, continguts sobre el funcionament del mercat majorista de l'electricitat, anàlisi i explicació de la factura, consells per adoptar hàbits de consum sostenible, o la possibilitat d'accedir als bons socials d'electricitat i gas.

La jornada reflectirà també la vinculació entre l'economia circular i el consum energètic, perquè posa sobre la taula alternatives com l'autoconsum, hàbits de consum fàcils i sostenibles, o la transformació de l'habitatge a un entorn més favorable a l'estalvi energètic, posant èmfasi en les partides dels Fons Europeus dirigides a la rehabilitació d'habitatges. El potencial de les energies renovables ha d'estar en la base d'un model energètic per a totes les persones consumidores.

La sessió servirà a més per recordar la postura de l'associació en relació al problema del preu de l'electricitat al nostre país:

    Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

    Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

    Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Nom de la sessió: “Planta cara a les elèctriques”

Data: 11 de novembre de 2021

Lloc: Centre Cívic Creu Alta- Cal Balsach. Carretera de Prats de Lluçanès, 2, 08208 Sabadell

Hora: 19.00

Inscripcions:

En línia: https://bit.ly/elèctriquesSBD

Presencialment: Dijous 11 de novembre en Centre Civic Creu Alta-Calç Balsach (Carretera de Prats de Lluçanès, 2)

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email