ADICAE organitza dimecres a Girona la sessió formativa: Planta Cara a les Elèctriques Vuit de cada deu catalans reconeix no entendre la seva factura de la llum
imagen

El 82% de les persones consumidores de Catalunya diu tenir dificultats per entendre la factura elèctrica. Tres de cada deu no sap si el seu contracte és regulat o de mercat lliure, segons l'enquesta d’ADICAE.

Per això, ADICAE organitza dimecres que ve a Girona la sessió formativa 'Planta Cara a les Elèctriques’ amb l’objectiu d'esclarir els aspectes més destacats del mercat elèctric, el sistema de fixació de preus, els canvis en la factura, i el paper de les persones consumidores en la transició energètica.

ADICAE insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic en funció del que cada persona consumidora vulgui i pugui.

Sobre aquestes qüestions bàsiques versarà la sessió formativa del dimecres 10 de novembre a partir de les 18.30 hores, en format presencial en la seu d’ADICAE Girona i via enllaç en línia. La jornada analitzarà l'augment de l'import de la factura de la llum en plena crisi econòmica, el seu impacte en l'índex de preus al consum, i el funcionament d'un sistema extremadament complex però que afecta el dia a dia de totes les persones consumidores.

L'associació considera que el primer pas per estalviar en la factura és entendre-la. Per això, a través d'aquestes sessions didàctiques oferirà, de manera gratuïta, continguts sobre el funcionament del mercat majorista de l'electricitat, anàlisi i explicació de la factura, consells per adoptar hàbits de consum sostenible, o la possibilitat d'accedir als bons socials d'electricitat i gas.

La jornada reflectirà també la vinculació entre l'economia circular i el consum energètic, perquè posa sobre la taula alternatives com l'autoconsum, hàbits de consum fàcils i sostenibles, o la transformació de l'habitatge a un entorn més favorable a l'estalvi energètic, posant èmfasi en les partides dels Fons Europeus dirigides a la rehabilitació d'habitatges. El potencial de les energies renovables ha d'estar en la base d'un model energètic per a totes les persones consumidores.

La sessió servirà a més per recordar la postura de l'associació en relació al problema del preu de l'electricitat al nostre país:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tothom.

Preu de l'Electricitat. Preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Nom de la sessió: “Planta cara a les elèctriques”

Data: 10 de novembre de 2021

Lloc: Seu ADICAE Girona (Hotel d’Entitats C/ de la Rutlla, 22)

Hora: 18:30

 

Inscripcions:

En línia: https://bit.ly/elèctriquesGRN

Presencial: Dimecres 10 de novembre en la seu d’ADICAE Girona

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email