ADICAE demana al Congrés avançar cap a un mercat elèctric que elimini la pobresa energètica i asseguri una llum a preu just
imagen

ADICAE organitza demà dijous la jornada 'El Preu de la Llum, Realitats i Perspectives per als Consumidors'. L'esdeveniment comptarà amb experts de reconegut prestigi que tractaran els aspectes més destacats del mercat elèctric, que analitzaran elements fonamentals del sistema de fixació de preus elèctrics i el paper de les energies renovables i les comercialitzadores sostenibles.

L'associació insta els grups parlamentaris en el Congrés dels Diputats perquè aprovin totes les mesures necessàries per corregir l'escalada de preus i eliminar l'angoixa dels consumidors davant un problema creixent. El debat plenari de demà haurà de servir per a avançar en una solució que ha de comptar forçosament amb les persones consumidores.

AICEC-ADICAE insisteix en tres reivindicacions clau: Pobresa energètica zero, preu de l'electricitat raonable i just, i una política d'estalvi energètic "en funció del que cadascun vulgui i pugui", en paraules del president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos. "Aquest problema només pot solucionar-lo el Govern en conjunció amb la Unió Europea", que ja està plantejant algunes mesures rellevants.

Barcelona, 13 d’octubre de 2021. Sobre aquestes qüestions bàsiques versarà la jornada que començarà demà a les 18 hores, en format semipresencial, en totes les seus d’ADICAE i via enllaç en línia. La jornada analitzarà els aspectes més rellevants per a les persones consumidores respecte a l'actual sistema de fixació de preus, posarà en valor l'acció de les petites comercialitzadores elèctriques, i servirà per a recordar la postura de l'associació en un moment en el qual, a més, el Ministeri de Transició Ecològica ha implementat un full de ruta de col·laboració amb les associacions de persones consumidores.

En la jornada participaran el professor universitari, expert en mercat elèctric, José María Yusta, i el consultor energètic Francisco Valverde, que debatran sobre la configuració actual de preus en el mercat elèctric. I el director general de l'empresa Syder Comercialitzadora Verda, Alberto París, exposarà la situació en la qual queden les petites empreses elèctriques de caràcter sostenible. Tot això moderat pel president d’AICEC-ADICAE, Manuel Pardos.

ADICAE ha defensat davant la ministra Teresa Ribera la pertinència de l'actual model del preu regulat (PVPC), i en aquest sentit aniran les respostes de l'associació davant la consulta plantejada pel Ministeri sobre la seva possible modificació, consulta que es tanca el pròxim 22 d'octubre. Manuel Pardos valora positivament l'actitud de la ministra Ribera, plenament oberta a les aportacions de les associacions, i considera que aquest protocol de col·laboració suposarà "un abans i un després per als consumidors".

L'associació defensarà únicament modificacions del preu regulat que impliquin "un model millorat i estable per als consumidors", i recorda que, al final, la solució a aquest carrusel dels preus elèctrics que tant preocupa la ciutadania ha de provenir d'una acció coordinada en l'àmbit europeu, entre tots els governs de la UE. Les mesures recentment anunciades per la Comissió Europea incideixen en la protecció immediata de grups vulnerables, i ADICAE defensa un enfocament ampli recordant que el bo social elèctric podria arribar a 4 milions de famílies enfront dels actuals 1,2 milions de beneficiaris.

La nostra posició és molt clara:

Pobresa energètica zero. És incomprensible que en un país com Espanya existeixin persones que no puguin accedir a l'energia per a escalfar-se, dutxar-se o cuinar.

Estalvi energètic. Tot el que cadascun vulgui i pugui mirant en particular la sostenibilitat del nostre planeta que és problema de tots.

Preu de l'Electricitat. Només és acceptable un preu raonable i just de l'electricitat per a totes les persones consumidores.

 

Per a inscriure's en la jornada:

https://mx0.adicae.info/envios/l/ItV892NxnQFMVEWX6muaqAAg/FA67mRSHZOURIBBKadKEfQ/Y8M32wQHMtOFaBeYbdfMAA 

https://mx0.adicae.info/envios/l/ItV892NxnQFMVEWX6muaqAAg/J763LQPzXfoZrcAD0L2NUIdw/Y8M32wQHMtOFaBeYbdfMAA 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email