Assegurances: El millor és que no calgui fer ús d'elles
imagen

 

Desastres naturals com l'esdevingut amb l'erupció volcànica de la Palma, la tromba d'aigua que va afectar el Montsià i al Baix Ebre i altres esdeveniments catastròfics, treuen a relluir la importància de l'activitat asseguradora per al bon funcionament i la defensa dels drets de les persones consumidores.

AICEC-ADICAE recorda que estem davant d'un producte complex, amb una gran quantitat de variants i de clausulats generals, particulars i especials, és per això que cal estar ben familiaritzat amb les clàusules dels contractes, però en el qual la normativa protegeix bé els usuaris.

L'associació es troba a disposició de les persones consumidores per a revisar qualsevol proposta i recomana que s'informin bé abans de contractar una assegurança, han de tenir clar què volen protegir, valorar-lo amb precisió, demanar diverses propostes i contractar la cobertura que millor s'adapti a les seves necessitats.

Disposar de la informació completa és clau, no sols per a tenir la cobertura en cas de produir-se un sinistre, sinó també per conèixer les millors ofertes i cobertures i estalviar en el pagament de les primes.

Un estudi d'ADICAE recorda que el 60% de les assegurances que es contracten a Espanya són comercialitzats directament per les entitats bancàries, que solen oferir-los com a producte vinculat a la contractació de crèdits personals o hipotecaris per a condicionar descomptes en els tipus d'interès aplicable, reduir les comissions aplicables als serveis bancaris i, fins i tot, com a eina per denegar la contractació, fet evidentment reclamable.


Cultura de la fidelitat

Referent a això, l'associació recorda que l'única assegurança que la banca pot obligar a contractar al consumidor és una assegurança d'incendis en formalitzar un préstec hipotecari i que, a més, es pot contractar amb qualsevol companyia.

Els usuaris d'assegurances són bastant fidels a les seves companyies asseguradores si veuen ateses les seves peticions davant avaries en serveis bàsics i d'assistència ràpida. Hi ha una cultura de fidelitat pel bon servei quotidià. La major part dels canvis de companyia es produeixen per no donar bona atenció a aquesta mena de sinistres.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email