Formació i serveis de qualitat davant la digitalització del sector bancari
imagen

 

La digitalització ens ha permès continuar amb les nostres vides en una situació de crisi sanitària quan no vam poder sortir de casa per fer moltes gestions bàsiques del dia a dia, com per exemple, les bancàries.

Aquest sector no s'ha quedat enrere i ha implementat una forta estratègia de digitalització i innovació per modernitzar-se, reduir costs i augmentar la rendibilitat. També, cada vegada més, apareixen bancs exclusivament digitals que ofereixen ofertes molt competitives per als clients.

Entre les conseqüències d'aquesta estratègia, pel que fa a la banca tradicional, estan la reducció del nombre d'oficines i la qualitat de l'atenció presencial, una tendència que ja existia abans de la COVID-19, però que amb la pandèmia, s'ha accelerat. De fet, la gran majoria dels ciutadans han incrementat les gestions bancàries en línia durant el confinament.

Segons l'informe Impacte de la COVID-19 en el sector financer de l'Observatori de Digitalització Financera de Funcas- i Finnovating, les operacions més habituals realitzades pels clients de banca digital són la consulta de saldo i moviments, transferències, i pagament de factures i rebuts. D'acord amb aquest estudi, un 43% dels usuaris a Espanya prefereixen realitzar gestions a través de l'aplicació del telèfon mòbil del banc i un 25% a través de la pàgina web de l'entitat en detriment de les gestions a través del telèfon i el correu electrònic.

Tanmateix, no tothom té les eines per fer aquestes gestions i aquesta situació deixa a les persones en situació de vulnerabilitat, com la gent gran, sense una atenció personalitzada, cara a cara, i sense la formació necessària per fer front a aquests canvis.

Des d'AICEC-ADICAE volem donar resposta a aquesta desigualtat mitjançant tallers de digitalització perquè les persones consumidores sàpiguen com funcionen els comptes en línia, les seves característiques principals i quines gestions poden fer.

Aquesta tardor, tornarem a fer tallers de digitalització sobre diversos temes per a persones consumidores. Escriu-nos a aquest correu per a més informació: aicec@adicae.net


Aquest article ha estat publicat al Diari Zona Sec

 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email