AICEC-ADICAE insta el Banc d'Espanya a vigilar el cost de les comissions i l'evolució del crèdit després de la pandèmia; es disparen les reclamacions
imagen

La Memòria de Reclamacions del Banc d'Espanya certifica que les reclamacions per hipoteques, crèdits personals, targetes i 'revolving' augmenten un 40% entre 2019 i 2020 i superen les 11.000.

Despeses hipotecàries i productes vinculats suposen un 30% d'aquestes reclamacions i augmenten el 50% entre tots dos exercicis. Les reclamacions per 'revolving' es multipliquen per tres, superen les 1.800 i són causa de creixent preocupació

L'abusiu increment de les comissions bancàries causa que la xifra de reclamacions per aquest motiu es dupliqui. El Banc d'Espanya va registrar 2.134 reclamacions per aquesta raó en 2020

AICEC-ADICAE continua detectant un molt baix volum de reclamacions resoltes a favor del client en comparació amb les presentades. De les 21.320 presentades en 2020, només 3.302 van donar resultat positiu per a la persona consumidora

 

Barcelona, 13 de juliol de 2021. El crèdit abusiu, les targetes 'revolving' amb interessos desorbitats i les comissions bancàries a preus desproporcionats centren la gran majoria de les reclamacions que les persones consumidores van interposar en 2020 davant el Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya. La seva memòria, publicada aquest dimarts, confirma 21.320 reclamacions presentades en 2020, mentre que al 2019 s'havien presentat 14.638.

 

Un augment del 45% que s'explica, fonamentalment, per l'increment durant l'any 2020 de les reclamacions relacionades amb hipoteques, crèdits personals, targetes (especialment 'revolving') i comissions bancàries. I que testifiquen un increment de la inquietud entre les persones consumidores per qüestions fonamentals en la seva relació amb les entitats financeres.

 

Així, les despeses hipotecàries concentren 2.036 reclamacions, un 32% més que l'any anterior, i els productes vinculats a hipoteques motiven 1.095 expedients, gairebé el doble que en 2019. Les targetes 'revolving' i el seu risc de sobreendeutament generen 1.869 reclamacions, el triple que l'any anterior. Els préstecs personals estan darrere de 1.485 reclamacions. I les comissions ocupen 2.134 expedients, el doble que en 2019.

 

Davant aquest increment de les queixes dels usuaris per aquesta mena de serveis financers, AICEC-ADICAE insta el Banc d'Espanya que vigili i controli de manera detallada com evoluciona el mercat del crèdit a Espanya, com es comercialitza tant a consum com hipotecari, i com han evolucionat les moratòries per la pandèmia. L'associació ja va detectar al llarg de l'any passat com la pandèmia havia incrementat la vulnerabilitat de les persones consumidores, i com un percentatge creixent d'usuaris i usuàries estaven cada vegada més preocupades per les seves hipoteques.

 

Així mateix, el supervisor ha d'estar també pendent de l'efecte que l'abusiu increment de les comissions bancàries està suposant en les butxaques de les persones consumidores. L'import mitjà de la comissió per manteniment de compte s'ha multiplicat per quatre després de les pujades del mes de juny, i les entitats financeres ni atenen el perfil vulnerable de bona part dels seus clients ni tenen en compte les seves necessitats i reivindicacions.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

--



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email