AICEC-ADICAE detecta més de 200 targetes 'revolving' amb interessos de fins al 30%
imagen

 

Entitats financeres, grans superfícies comercials i distribuïdores d'energia, telecomunicacions o carburants, entre moltes altres empreses, ofereixen aquestes targetes d'ajornament de pagament que poden generar deutes que multipliquen el capital inicialment sol·licitat.

 

Els jutjats comencen a confirmar el caràcter abusiu d'aquests crèdits, que tenen interessos de fins al 30% i que fins i tot el Banc d'Espanya considera usuraris. Els tribunals europeus també estan posant el focus sobre aquestes targetes.

 

AICEC-ADICAE alerta a totes les persones consumidores perquè comprovin si poden tenir una targeta d'aquest tipus, vinculada a qualsevol marca comercial, i posa a la seva disposició un model tipus de reclamació amb l'objectiu d'anul·lar aquest contracte de crèdit.

 

 

Barcelona, 26 de maig de 2021. L'Associació AICEC-ADICAE crida a les persones consumidores afectades a sumar-se a les accions impulsades per l’associació i llança una campanya d'informació per a tots els titulars d'aquesta mena de productes tant en xarxes socials com mitjançant assemblees virtuals. L'associació persegueix corregir els greus riscos de sobreendeutament que el caràcter abusiu de molts d'aquests productes genera entre les persones consumidores, d'especial rellevància en el moment actual, en un context de crisi econòmica derivada de la sanitària.

 

AICEC-ADICAE posa a la disposició de les persones consumidores un model tipus de reclamació amb el qual es pot sol·licitar de la financera l'anul·lació del crèdit contractat així com la restitució dels pagaments cobrats irregularment. Tal com l'associació ve comprovant a través de multitud de reclamacions, la meitat dels usuaris i usuàries desconeix les condicions reals d'aquests productes financers, al no ser informats i informades prèviament del cost dels interessos dels diners disposats.

 

I molts altres, directament, no saben si disposen d'aquesta mena de targetes. En el mateix model de reclamació, es recorda que en moltes ocasions "en contractar aquesta targeta, el reclamant no va tenir coneixement de la càrrega onerosa que la concertació de l'operació de crèdit li suposava", un defecte de falta de transparència que ja de per si mateix implica nul·litat contractual. Per això AICEC-ADICAE crida les persones consumidores a contactar amb l'associació per comprovar les condicions de les seves targetes de crèdit a consum per si poguessin incloure el 'revolving'. L'associació ha detectat fins a 200 models de targetes susceptibles d'incloure aquesta opció, amb la qual la persona consumidora pot disposar de més crèdit a mesura que amortitzi petits pagaments.

 

La passada tardor AICEC-ADICAE va presentar en els jutjats mercantils de Madrid la primera demanda col·lectiva sol·licitant la nul·litat de les 'revolving' contractades amb Citibank, Bancopopular-e, Barclaycard i Wizink per falta de transparència a l'hora de ser comercialitzades. En la demanda, que s'exercita en defensa dels interessos de totes les persones afectades, es persegueix tant impedir que es continuïn aplicant les condicions abusives en els contractes en vigor com rescabalar a totes les persones consumidores restituint-les les quantitats indegudament pagades de més.

 

D’acord amb AICEC-ADICAE en la seva demanda, les targetes 'revolving' escapen del control de transparència i han estat ofertes a les persones consumidores a través d'una política de comercialització agressiva, provocant un greu perjudici a aquestes en cobrar, en moltes ocasions, més del doble de la quantitat que es va sol·licitar. L'associació considera que aquelles persones que les han contractades es veuen afectades per la imposició d'unes clàusules poc transparents que provoquen un important desequilibri entre les obligacions i drets de l'entitat i la persona consumidora.

 

En un acte datat el 25 de març, el Tribunal de la Unió Europea va avalar la doctrina del Tribunal Suprem per anul·lar contractes amb targetes 'revolving' per ser declarats com a "usura" quan superen un determinat tipus d'interès, en declarar que aquest criteri no és contrari a les normes comunitàries. Va dictaminar que els estats membres continuen sent competents per establir disposicions pel que fa a aquest assumpte i, per consegüent, pot establir-se, com defensa AICEC-ADICAE, "una limitació de la TAE amb la finalitat de lluitar contra la usura".

 

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email