AICEC-ADICAE considera "sorprenent i no comprensible" que CaixaBank fulmini una de cada quatre oficines de la seva xarxa
imagen

La fusió de CaixaBank i Bankia implicarà el tancament de més de 1.500 oficines i l'acomiadament de més de 8.000 treballadors, una retallada en tota regla que empitjorarà el servei i l'atenció a la persona consumidora.

"Vam entendre la fusió com una oportunitat per crear un banc sòlid i modern en el context financer europeu actual", refereix el president d’ADICAE, Manuel Pardos. "Però no trobem ni aquesta modernització ni aquesta solidesa. Al final, la fusió només és una operació de tancament d'oficines i monopoli encobert".

ADICAE insisteix en la necessitat absoluta que la banca estableixi un diàleg amb les persones consumidores per eliminar la desconfiança que genera de manera creixent. "Per descomptat, estem tan sorpresos com els treballadors i els clients davant aquests plans de CaixaBank".

Barcelona, 21 d’abril de 2020. Mig any després que el Govern d'Espanya autoritzés la fusió entre CaixaBank i Bankia, ja es coneixen els plans concrets de 'reestructuració' de l'entitat, que al final l'única cosa que inclouen són tancaments massius d'oficines i un ERO que s'emportarà per davant a un 20% de la plantilla de l'entitat. "No és, per descomptat, el model de fusió que esperàvem", assenyala el president d’ADICAE, Manuel Pardos, que considera "sorprenent, i no comprensible" el pla conegut aquest dimecres.

Sobre aquest tema, 1.534 oficines menys per eliminar una de cada quatre sucursals, amb efectes en l'atenció a les persones consumidores, evidentment negatius. "Donem suport a processos de fusió bancària que serveixin per crear entitats modernes, solvents i que posin als consumidors en el centre de l'atenció. El que coneixem avui, per descomptat, va en direcció contrària", diu Manuel Pardos. "Això és una operació de tancament i enderrocament encobert, tot el contrari del que necessita la banca".

Durant l'última Junta d'Accionistes de l'entitat l'Associació ja va recordar als responsables de CaixaBank que “desgraciadament” el Pla de Fusió no incorpora res en relació amb els drets dels petits i petites accionistes, clients i persones consumidores. L'anunci d'avui no fa sinó confirmar aquest fet. “Seguim sense veure compromisos clars i complets que facin avanç en aquesta matèria”, per la qual cosa, Manuel Pardos manifesta "tot el suport als treballadors i als clients de CaixaBank davant el que creiem que és una evident mala notícia".

El reconeixement dels drets de les persones consumidores i la restauració de la confiança en el sector financer han de ser els eixos sobre els quals pivotin els processos de reestructuració que la banca espanyola continua duent a terme. "La banca té molt a explicar, resoldre i solucionar mitjançant el diàleg amb les organitzacions representatives com ADICAE”, reivindica Manuel Pardos, "però, lluny d'això, el que veiem són comportaments abusius i absolutament allunyats dels interessos dels consumidors. Continuem esperant".

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email