L'economia circular, una eina per fer front a les conseqüències de la pandèmia
imagen


La pandèmia de la COVID-19 ha derivat en un replantejament i reflexió profunda sobre el model econòmic i de consum que estem impulsant des del sistema capitalista. La crisi econòmica derivada de la sanitària està afectant greument a les botigues de barri, aquelles que no tenen accés a Internet i a la venda de productes per la xarxa, i que són a més a més, veïns i veïnes nostres.


Les persones consumidores, com agents actius del canvi, podem aportar el nostre gra de sorra per fomentar el consum de proximitat en el nostre entorn. Aquest és un dels elements claus de l'economia circular que té com a objectiu la reutilització, el reciclatge i la reducció de residus per construir una economia més col·laborativa i sostenible.


Precisament de col·laboració vam parlar
en vàries ocasions a l'Associació durant la pandèmia. L'objectiu de les trobades organitzades va ser estrènyer els llaços entre projectes sostenibles i persones consumidores en un context de crisi econòmica i sanitària, on l'economia circular es configura com una eina fonamental per a la millora de la posició de les persones consumidores en un context marcat per la incertesa, el canvi i la reflexió sobre el model de consum actual.


En
les nostres reunions vam definir els obstacles i problemes que afronten els projectes locals i vam parlar de les claus, oportunitats i línies de treball a seguir per assolir uns objectius a curt termini.


Els productors troben dificultats per acostar els seus productes a les persones consumidores, denuncien una falta de suport institucional i la manca de sensibilització per part de la població sobre la importància de consumir productes de proximitat.


En AICEC-ADICAE creiem que la col·laboració i el treball en xarxa és l'única manera de contribuir a la construcció d'un món més just i sostenible.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

22-05-2021 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
• 12:00h - Grup temàtic hipoteques Analitzem la realitat social davant el mercat hipotecari i busquem solucions als abusos comesos per part de la banca. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAoc-CtrD4qHtHvyiXfxtHLrNKq9DW4WpGm

22-05-2021 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
• 18:00h - Sessió informativa targetes revolving Mai acabes de pagar les teves compres amb la teva targeta de Winzink o Citibank? Hi ha diferents tipus de targetes de crèdit "revolving" i la teva podria ser una d’elles. El Tribunal Suprem ha obert la porta a recuperar els imports abusius pagats, descobreix les últimes sentències favorables a la persona consumidora i t’expliquem com reclamar amb nosaltres! Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAqdu6qrDstHdFlpOZu75FS_hrJhKwi7j6F

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email