ADICAE espera que el TJUE resolgui el caos del Suprem respecte a l'IRPH
imagen

 

ADICAE espera que el TJUE resolgui el caos del Suprem respecte a l’IRPH

 

L'Associació considera de manera positiva que el TJUE admeti a tràmit les qüestions prejudicials sobre l’IRPH que aconsegueixin que les persones consumidores afectades no quedin vinculades per una clàusula abusiva i perjudicial.

 

L'índex IRPH és més alt i per tant més perjudicial a la persona consumidora, per la seva mateixa composició, en incloure les mitjanes de costos i comissions del banc, cosa que no succeeix amb l'euríbor.

 

Barcelona, 18 de febrer. Davant la posició probanca del Suprem que no dota de total claredat entorn de l’abusivitat i devolució de l’IRPH, el TJUE haurà de tornar a dictaminar per salvaguardar els drets de les persones consumidores, evitant que aquests no quedin vinculades per una clàusula abusiva, perjudicial, falta de transparència i nul·la de ple dret.

 

Una vegada més el TJUE es converteix en l'última empara del dret de les persones consumidores entorn de clàusules abusives, després de la decebedora sentència del Suprem del passat mes de novembre, en la qual l'Alt Tribunal contradeia a Europa i a la doctrina més especialitzada sobre el control de transparència per a donar-li la raó a la banca.

 

Així mateix, ADICAE rep amb satisfacció que moltes de les audiències provincials estiguin presentant aquestes qüestions al Tribunal Europeu i moltes altres deixin en suspensió els procediments fins que no es resolguin les mateixes.

 

Aquesta pràctica assenyala directament a la ineficàcia del Suprem per buscar arguments en contra de les persones consumidores que manquen d'objectivitat i rigor.

 

L'Associació insisteix en l’abusivitat de l’IRPH, el càlcul del qual és manipulable i especulador i per tant, no transparent i abusiu per a les persones consumidores, en crear un desequilibri notable d'interessos.

 

ADICAE insta la devolució de les quantitats indegudament pagades per aquesta clàusula, expulsant a la mateixa del contracte del préstec hipotecari. Per això, fa una crida als afectats perquè reclamin els seus legítims drets a través de la plataforma que l'Associació posa a disposició: https://colectivos.adicae.net/plantilla.php?id=80.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

29-07-2021 BARCELONA TALLER ALFABETIZACIÓN DIGITAL
DIJOUS, 29 de juliol • 18:00h – Taller: Videotrucades i videoconferències La pandèmia ens ha obligat a digitalitzar-nos, per això en aquest taller es donaran les bases per fer servir diferents programes i eines de videoconferència: Whatsapp, Telegram, Zoom i Skype. Inscriu-te aquí: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUkdOCvrjkiGdJNB5gjeBSpPDXphj-NF_2P

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email