ADICAE aborda l'eficàcia de les eines legals per afrontar el sobreendeutament familiar
imagen

Les noves formes d'endeutament “online”, l'impacte dels abusos bancaris en el sobreendeutament i les vies de resposta de les persones consumidores al mateix centren la segona sessió de les Jornades “Endeutament i sobreendeutament. L'economia en un context de crisi”, que ADICAE organitza aquest dijous 17 de desembre.

 

Davant el significatiu repunt de concursos de persones físiques, que ha aconseguit els 1.868 concursos presentats, l'Associació tem que la xifra s'incrementi en l'últim trimestre de l'any i que segueixi una tendència a l'alça en 2021.

 

Barcelona, 16 de desembre de 2020. En un context de creixents dificultats de les persones consumidores per afrontar els seus deutes ADICAE celebra, demà 17 de desembre, la segona i última sessió de les Jornades que ha organitzat per abordar els efectes de la crisi sanitària, de les noves formes d'endeutament i dels abusos bancaris (com les targetes “revolving”) en el sobreendeutament familiar.

 

En aquestes jornades experts de diferents àmbits debatran sobre la protecció enfront del sobreendeutament, així com de l'increment de formes d'endeutament lligades a les noves tecnologies. Un sobreendeutament creixent del qual donen mostra els concursos presentats per persones físiques en els Jutjats de Primera Instància i Primera Instància i Instrucció, que van augmentar un 63,4% en el tercer trimestre de 2020 fins a situar-se en els 1.868 segons l'informe 'Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials' elaborat per la Secció d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

 

Per comunitats autònomes, a Catalunya és en la qual més concursos es van presentar, amb 459, la qual cosa representa el 24,6% del total nacional. A continuació estan la Comunitat de Madrid amb 274, Comunitat Valenciana amb 262 i Andalusia amb 254 concursos presentats.

 

ADICAE, que ultima la presentació d'una sèrie d'estudis que ha desenvolupat enguany per analitzar la realitat i perspectives del sobreendeutament familiar, considera que es tracta d'un repunt significatiu a causa de l'augment de l'impagament dels crèdits contractats provocat per la crisi del coronavirus. Aquests són els efectes més immediats generats per la pandèmia en aquest àmbit, però les dades de l'últim trimestre de l'any i els de 2021 seran encara més preocupants, ja que la crisi econòmica continua.

 

La jornada comptarà amb la participació de la fundadora i Directora General de Fintonic, Lupina Iturriaga; el vicepresident de l'Associació Espanyola de Fintech i Insurtech (AEFI), Jorge Bardón; o el catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València, Javier Plaza, entre altres reconeguts experts i especialistes en la matèria. Aquesta jornada s'emmarca dins del projecte “El sobreendeudamiento dels consumidors”, subvencionat pel Ministeri de Consum, amb la finalitat de formar i informar a les persones consumidores sobre els paranys i mentides del consumisme que condueixen al sobreendeutament.

 

Inscripcions: http://bit.ly/3nrduux

 

Consultar el programa: https://bit.ly/3noh4id

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email