ADICAE exigeix en la Junta General de CaixaBank garanties i beneficis efectius per a les persones consumidores en la fusió
imagen

L'Associació critica en la Junta General de CaixaBank el comportament “pèssim” de l'entitat bancària amb la clientela, persones consumidores i petites accionistes durant la fusió.

ADICAE ofereix a CaixaBank obrir el diàleg perquè tingui en compte totes les propostes que l'Associació ha manifestat des de l'anunci de la fusió per absorció de Bankia.

Barcelona, 4 de desembre de 2020. L'Associació, que ha participat presencialment en aquesta Junta, assenyala que “desgraciadament” no ha vist que s'hagi incorporat en el pla de fusió els drets dels petits i petites accionistes, clientela i persones consumidores.


El President d'aquesta entitat, Jordi Gual, i el Conseller Delegat, Gonzalo Cortázar, han centrat el seu discurs en la importància que la nova entitat sigui “sòlida, eficient i rendible”, però han deixat sense abordar les preocupacions de les persones consumidores, clientela i petits i petites accionistes.


Per això, ADICAE ha intervingut en aquesta Junta General recordant que l'Associació ha manifestat el seu vot favorable a la fusió, sempre que es respectessin els drets de les persones consumidores, alguna cosa que “per desgràcia, no hem vist que s'hagi incorporat en el pla de fusió, igual que els compromisos clars i complets que facin avanç en aquesta matèria”.


En la seva intervenció el representant d’ADICAE, Alejandro Cutillas, va titllar de “pèssim” el comportament de l'entitat bancària enfront d’ADICAE i les persones consumidores, al mateix temps que va recordar a la Direcció de CaixaBank la labor de l'Associació amb el greu problema de les preferents i l'acord que van aconseguir per a posar fi a aquesta problemàtica. Així, ADICAE ha tendit la mà a CaixaBank, apostant per obrir el diàleg, ja que ara mateix existeix “un entossudiment complet” per part de l'entitat financera en temes que afecten la clientela com les clàusules terra.


Durant la intervenció, ADICAE va recordar que “encara són a temps de corregir aquesta situació i de reconsiderar el seu silenci sobre aquests temes i buscar una solució real per a tots els clients que actualment continuen arrossegant problemes de clàusules terra, targetes revolging, IRPH i despeses hipotecàries”.


L'Associació exigeix garanties reals per a aquests problemes, així com que indiquin els nous beneficis de la clientela i quins avantatges trobaran amb la fusió. Així mateix, ADICAE va demanar a CaixaBank les seves previsions per a garantir millores en la participació social dels petits i petites accionistes, per aconseguir que se'ls tingui en compte de manera efectiva, perquè encara que no siguin un número representatiu per a l'entitat financera representen un gran capital social.


Finalment, a petició expressa del President d’ADICAE, Manuel Pardos, es va reclamar informació sobre el futur a mitjà i llarg termini de la Fundació Social La Caixa, per a poder conèixer quin serà el seu futur i si augmentarà el seu finançament. L'Associació porta temps mostrant la seva preocupació davant aquest aspecte al qual mai han fet referència en parlar de la fusió.


Per ADICAE, aquestes qüestions i propostes realitzades són “raonables i necessàries” per a l'operació de fusió plantejada, i són totalment viables per a l'entitat i molt beneficioses tant per als petits i petites estalviadores, clientela i persones consumidores com per a la nova entitat futura.

 

 

Per a entrevistes amb el President de ADICAE sobre la valoració de la Junta General i les perspectives de la fusió poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email