ADICAE reclama que les Juntes d'Accionistes de Bankia i CaixaBank anticipin les garanties i beneficis efectius de la fusió per a les persones consumidores
imagen

L’Associació, que participarà en totes dues Juntes Generals després d'organitzar a petits i petites estalviadores accionistes i clientela de les dues entitats, recordarà als Presidents i Consellers de Bankia i CaixaBank les claus a incorporar en la fusió perquè la mateixa sigui veritablement favorable a les persones consumidores i permeti a la nova entitat recuperar la confiança perduda.

Un sondeig realitzat per ADICAE entre el 27 i el 30 de novembre posa de manifest que l'alteració de les condicions dels productes contractats, l'empitjorament dels serveis, i la limitació o desaparició de l'obra social són les principals preocupacions de les persones consumidores clients de Bankia i CaixaBank.

Barcelona, 1 de desembre de 2020. ADICAE, que des d'un principi va assenyalar que la fusió entre CaixaBank i Bankia seria una bona oportunitat per a les persones consumidores, considera summament negatiu que el projecte comú presentat per totes dues entitats hagi deixat fins ara totalment de costat els interessos i necessitats de la clientela, defraudant així les seves expectatives i sobretot els seus drets, i obstaculitzant la necessària recuperació de la confiança perduda.


Per això ADICAE aspira a que les Juntes convocades per a aquest dimarts 1 de desembre (Bankia) i dijous 3 de desembre (CaixaBank), en les quals l'Associació participarà juntament amb petits i petites accionistes agrupades que s'estan organitzant entorn d'ella, siguin l'escenari d'informació i compromisos per part de la direcció de totes dues entitats en relació a les quatre claus que ADICAE reclama que siguin el “full de ruta” de la fusió:

1) Que la nova entitat neixi sanejada dels greus problemes que arrosseguen tant Bankia com CaixaBank en matèries d'enorme abast sobre la clientela (clàusula terra, IRPH, despeses hipotecàries, targetes revolving, i fins i tot en algun cas de les preferents), comprometent-se a arbitrar solucions extrajudicials que satisfacin i reconciliïn als clients amb la nova entitat, restaurant la confiança de la clientela en general, avui profundament deteriorada.

2) El respecte absolut als drets i condicions contractuals de tota la clientela, oferint garanties perquè tots els serveis financers contractats pels usuaris de cadascuna de les dues entitats no es vegin modificats de manera unilateral després de la fusió i amb perjudici per a ells, comprometent-se a més al fet que la nova entitat ofereixi nous avantatges i beneficis a la gran massa de persones consumidores i usuàries (aspecte aquest requerit a més per la Llei de Defensa de la Competència en una fusió com la plantejada).

3) Que els petits i petites estalviadores-accionistes (570.000 en el cas de CaixaBank i 173.000 en el cas de Bankia) vegin respectats els seus legítims drets en l'equació de bescanvi sense supeditar-se al dels grans accionistes actuals i tinguin garantit alhora el funcionament transparent i participatiu, encara que no siguin el principal capital dinerari, però sí un gran capital social de les societats cotitzades.

4) Respectar a les fundacions socials de totes les caixes integrades, implementant algun sistema de finançament que permeti la supervivència d'aquestes importants institucions de l'obra social de les caixes d'estalvis i incorporant la perspectiva social i la participació de les persones consumidores i la societat civil en aquestes fundacions.

Sense aquestes quatre claus l'entitat resultant de la fusió corre el risc de néixer llastrada, alguna cosa que ratifiquen les dades recaptades per ADICAE en un sondeig realitzat els últims dies entre clientela de totes dues entitats.

Gairebé la meitat (un 40,16%) tem que empitjorin les condicions dels seus productes. Així mateix, una altra gran part de les persones consumidores (34,12%) assegura que una de les seves màximes preocupacions és que empitjori el servei i que el nou servei que presti l'entitat després de la fusió no sigui de la qualitat que esperen, mentre que 1 de cada 5 (un 20,47%) expressa la seva inquietud pel risc que es limiti o desaparegui l'obra social.

Per això ADICAE i els petits accionistes agrupats en l'Associació reiteraran en les Juntes d'Accionistes la ineludible necessitat que el projecte de fusió i els acords relatius a aquesta operació recullin com un dels seus eixos els interessos i drets de les persones consumidores, determinants per al naixement del major banc a Espanya.

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada amb la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email