AICEC-ADICAE celebra l'aprovació de la Directiva Europea sobre accions col·lectives
imagen

L'Associació aplaudeix l'aprovació avui, per part del Parlament Europeu, de la nova directiva que protegeix en major mesura a la persona consumidora quan es tracta de regular expressament el rescabalament de les persones afectades.


L'establiment d'un marc eficaç per a l'acció col·lectiva constitueix una fita llargament reivindicada per AICEC-ADICAE.


Barcelona, 24 de novembre de 2020. Una adequada acció col·lectiva com la que persegueix la directiva no sols evitarà la saturació de la Justícia com està succeint en els abusos hipotecaris, sinó que permetrà reequilibrar la posició de les persones consumidores en el mercat, oferint una eina de fàcil correcció de males pràctiques, abusos i conflictes de caràcter generalitzat i massiu en àmbits clau com el bancari, les telecomunicacions, l'energia o el transport.


Per a AICEC-ADICAE es tracta d'un avanç clau i imprescindible per afrontar els reptes presents i futurs de les persones consumidores.


AICEC-ADICAE, organització de persones consumidores que ha destacat per apostar de manera sistemàtica per l'acció col·lectiva com l’única via de solució a conflictes i fraus massius, instarà el Govern i al Parlament espanyols a una ràpida i eficaç transposició que permeti superar les actuals barreres existents a Espanya.


Als 20 dies de la publicació de la Directiva en el DOUE la norma estarà en vigor, i si bé el termini per a transposar-la a l'ordenament espanyol s'estén fins als 24 mesos, AICEC-ADICAE destaca la urgència de la seva traducció immediata a la legislació espanyola davant els enormes abusos massius encara sense resolució a Espanya i davant els quals centenars de milers de persones consumidores segueixen sense solució efectiva.


AICEC-ADICAE, associació defensora en solitari de les accions col·lectives, continua amb pas ferm en la seva lluita contra els fraus massius i sistemàtics que pateixen les persones consumidores, els quals només poden ser resolts eficaçment a través d'una actuació judicial col·lectiva.


Aquesta històrica reivindicació de l'acció col·lectiva s'ha plasmat, per part d’AICEC-ADICAE, en múltiples estudis (ESTUDI 1 i ESTUDI 2) sobre els fonaments dels conflictes massius, i es fa visible en les innombrables accions col·lectives iniciades per l'associació: acadèmies d'anglès (2002), macrodemanda per clàusules terra (2010), participacions preferents, swaps de Caixa Galícia i altres, productes estructurats vinculats a Lehman Brothers comercialitzats per la banca a Espanya, Vodafone, despeses hipotecàries (107 demandes col·lectives), o targetes revolving (demanda enfront de Wizink).

Per a l'Associació l'acció col·lectiva davant abusos generalitzats no sols permet estalviar temps i costos als afectats i a la mateixa justícia espanyola, evidentment saturada, sinó que sobretot visualitza davant tota la societat la dimensió que adquireixen els fraus de les empreses i entitats financeres, així com la força que poden tenir les persones consumidores agrupades i organitzades sota una causa legítima i comuna.

 



Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email