ADICAE reivindica la posada en marxa d'una Agència de Protecció del Consumidor eficaç i el diàleg banca-consumidors com a solució als conflictes de les persones consumidores i al col·lapse de la Justícia
imagen

El reconeixement dels drets de les persones consumidores, la restauració de la confiança en el sector financer i les claus per a això i els reptes de la digitalització en els serveis bancaris marquen la clausura de les jornades “Els consumidors davant el mercat hipotecari post-covid”, organitzades per ADICAE els dies 18 i 19 de novembre.

Personalitats de reconegut prestigi i rellevància ofereixen la seva visió sobre els principals dèficits en l'àmbit hipotecari i les alternatives existents.


Les jornades celebrades per ADICAE han reunit grans experts del món acadèmic, judicial, bancari i del consum, que a més d'abordar els principals conflictes en curs en matèria hipotecària i les seves perspectives va comptar amb la visió i propostes del supervisor, la banca i les mateixes persones consumidores, amb les intervencions de Margarita Delgado, subgovernadora del Banc d'Espanya, José Luis Martínez Campuzano, portaveu de l'Associació Espanyola de la Banca, i Manuel Pardos, President d’ADICAE.

En aquest esdeveniment, ADICAE va posar de manifest que les persones consumidores aposten per una banca que segueixi unes regles de joc de confiança amb els clients i les seves organitzacions com a alternativa per a la resolució de les qüestions hipotecàries que preocupen en l'actualitat a milers de persones. En aquest sentit Manuel Pardos, President de l'Associació, va reivindicar el diàleg entre persones consumidores i la banca per a reprendre una relació de confiança, perduda fa temps, i ha instat a la banca a deixar de costat el joc brut, assenyalant que “no volem que la banca continuï utilitzant el seu enorme poder perquè el seu gran negoci relacionat amb les hipoteques influeixi en l'aplicació de lleis i de normes desfavorables als consumidors”.


En l'acte d'obertura, Manuel Pardos, a més, va reclamar al Banc d'Espanya que “faci veure a la banca que té molt a explicar, resoldre i solucionar mitjançant el diàleg amb les organitzacions representatives com ADICAE”.


En aquesta mateixa línia, la subgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado, va assenyalar que “és positiu intentar aprendre dels errors del passat i tractar de superar aquest clima de confrontació client-banca. Al cap i a l'últim, estem tots en el mateix vaixell i hem de sortir d'aquesta crisi junts”.


D'altra banda, Manuel Pardos va recordar al Govern la posada en marxa d'una Agència de Protecció del Consumidor Financer eficaç, promesa per a cap d'any, “com a solució als conflictes dels consumidors, evitant el col·lapse dels jutjats espanyols”.


Instem que el Banc d'Espanya, per la qual cosa li correspon, vetlli pel compliment de la directiva europea de resolució extrajudicial de conflictes com succeeix en la resta d'Europa. Necessitem una gran agència que reconciliï a la banca amb els seus consumidors, una cosa necessària per a l'economia i per a la mateixa satisfacció dels consumidors”.

En la taula de debat amb el portaveu de l’AEB, Manuel Pardos va plantejar que la banca ha de fer-se càrrec de la resolució de litigis, reconeixent els drets de les persones consumidores de manera pacífica. “Espero que a partir d'avui la banca, els tretze grans grups bancaris, decideixin passar a un canvi de cultura, que proposa el Banc d'Espanya, que canviaria la confiança dels seus clients de manera radical. El que preocupa a ADICAE és si s'acceptarà el diàleg consumidor-banca. La confiança dels clients ha de ser el major patrimoni de la banca”.


A més, el President d’ADICAE ha advocat per l'alfabetització digital per a tractar de reduir l'exclusió financera, la qual ha de propiciar la banca, en ser ella qui està modificant les seves metodologies deixant a moltes persones consumidores sense caixers ni sucursals i obligant-les a usar les noves tecnologies.


Per la seva part el portaveu de l’AEB, José Luis Martínez Campuzano, va destacar el paper important de la banca sempre i els efectes “positius” de les mesures preses durant la crisi sanitària per a pensar en el futur en una doble base, educació financera i digitalització. “La digitalització és molt important, tots hem descobert els seus beneficis, no sols en banca, sinó en tots els aspectes com a solució a molts problemes dels nostres majors. La digitalització ha fet un salt de gegant, i ningú ha de quedar-se enrere. El problema, la falta de capacitació digital, per la qual cosa cal millorar-la per ampliar l'accés als serveis financers a tota la població”, considera Martínez Campuzano.


Aquestes jornades s'han desenvolupat en el marc del projecte “Observatori Hipotecari dels consumidors en l'era post-covid”, subvencionat pel Ministeri de Consum, per fer arribar a totes les persones consumidores la informació necessària per a prevenir problemes hipotecaris i per reaccionar a aquests.


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

-- 


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email