ADICAE aconsegueix que un jutjat ordeni al Santander retornar les despeses hipotecàries a totes les persones consumidores afectades, hagin demandat o no
imagen

ADICAE aconsegueix que un jutjat ordeni al Santander retornar les “despeses hipotecàries” a totes les persones consumidores afectades, hagin demandat o no


Una històrica sentència dictada pel jutjat mercantil 3 de Pontevedra ordena la devolució de les despeses no sols als gairebé 100 persones consumidores adherides a la demanda col·lectiva d’ADICAE, sinó a totes aquelles que desitgin sumar-se ara a aquesta resolució judicial.


Es condemna a retornar el 100% de les despeses de registre, taxació i gestoria, i el 50% de les despeses de notaria, tant si la hipoteca està en vigor com si va ser cancel·lada en el seu moment.


ADICAE fa una crida a les persones consumidores que van subscriure hipoteques amb el banc Santander Central Hispà o amb el Santander per a obtenir el rescabalament de les despeses hipotecàries sense necessitat d'iniciar noves demandes judicials.


L'Associació abordarà les perspectives dels drets de les persones consumidores en el mercat hipotecari en les jornades que es desenvolupen avui dimecres 18 i demà dijous 19 de novembre, que seran obertes per la Subgovernadora del Banc d'Espanya i el President d’ADICAE (Consultar programa AQUÍ).


Els jutjats comencen a estimar les demandes col·lectives d’ADICAE després de la campanya iniciada fa uns mesos per l'Associació que es va traduir en la interposició de 107 demandes col·lectives pels abusos derivats de la imposició de les denominades “despeses hipotecàries”.


En aquesta ocasió ha estat el Jutjat del Mercantil núm. 3 de Pontevedra el que, resolent la demanda col·lectiva que ADICAE va interposar enfront del banc Santander per la clàusula que imposava al client el pagament de totes les despeses de formalització de la hipoteca, ha sentenciat el caràcter abusiu i nul d'aquesta clàusula (AQUÍ LA SENTÈNCIA)

A més la sentència determina entre les despeses que han de restituir-se a les persones consumidores no sols les despeses de registre i la meitat de les despeses de notaria, sinó també el 100% de les despeses de taxació com els de gestoria, imports que ascendeixen a uns 1.100 euros de mitjana per a cada consumidor.


Al costat d'això, i en aplicació dels criteris que ADICAE ve defensant respecte de l'acció col·lectiva com a únic instrument eficaç per a afrontar abusos massius, el jutjat ordena la devolució als afectats, “siguin adherits a aquesta demanda, els seus causahavents, o els que poguessin adherir-se posteriorment, les quantitats abonades”. D'aquesta manera, i com a mostra de l'eficàcia de l'acció col·lectiva enfront d'abusos de caràcter massiu i generalitzat, la justícia evita a desenes o centenars de milers d'hipotecats haver d'acudir a demandes individuals, facilitant-los la recuperació de les quantitats que els corresponen simplement sumant-se a aquesta sentència a través d’ADICAE per a sol·licitar l'execució de la fallada també per a ells.


D'igual forma, s'estableix en la sentència que també haurà de retornar-se les quantitats indegudament pagades a aquelles persones hipotecades els préstecs dels quals no estiguin ja en vigor i hagin estat cancel·lats o finalitzats, reconeixent així que els drets de les persones consumidores que s'hagin vist vulnerats han de restituir-se encara que ja ni tan sols existeixi el contracte en qüestió.


En conseqüència, ADICAE fa una crida a tots els consumidors que van afrontar el pagament indegut de totes les despeses en hipoteques del Santander Central Hispà i del Santander sobre la base de la clàusula ara declarada nul·la a sumar-se a l'Associació (www.adicae.net i www.hipotecaconderechos.es) per a organitzar l'aplicació d'aquesta sentència a tots els afectats.



Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

-- 


Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email