Valoració de Serveis Jurídics d'ADICAE sobre la sentència del Suprem respecte de l'IRPH
imagen

De nou el Tribunal Suprem es fa trampa a si mateix i retorça les seves interpretacions per a contradir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i a la doctrina més especialitzada sobre el control de Transparència per donar-li la raó a la banca entrant en una espiral de resolucions a favor de la mateixa.

Fins i tot entra en contradicció amb la llei de Condicions Generals de Contractació i la mateixa llei 5/2019 del 15 de març, reguladora dels contractes de crèdit immobiliari, que estableix que "les condicions incorporades de manera no transparent en els contractes en perjudici dels consumidors seran nul·les de ple dret", i recupera antics posicionaments establerts en la STS 241/2013, de 9 de maig que "la falta de transparència no suposa necessàriament que siguin desequilibrades i que el desequilibri sigui important en perjudici del consumidor", per a establir que encara que manca de transparència no existeix desequilibri ni mala fe per les entitats que es basen en índexs oficials.

Una interpretació, mancant la lectura de les sentències i del vot particular, que ja ha fet aquests mesos anteriors alguna audiència provincial, com la d'Alacant, i que ens porta al pla i paradoxa d'haver d'aclarir en què consisteix el concepte de transparència, transparència que per part de la doctrina especialitzada, com la del Catedràtic de Dret Civil i ex Magistrat del Tribunal Suprem Javier Orduña, es tracta d'un veritable control de legalitat, i que té com a evidència que la falta de transparència implica irremeiablement un abús.

ADICAE SERVEIS JURÍDICS

Víctor Cremades Erades

Coordinador del Consell Jurídic d'ADICAE-*SERJUR

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email [email protected] per a declaracions del President d'ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica. Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

27-11-2020 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
• 12:00: REUNIÓ SOCIS I SÒCIES: GRUP DE TREBALL SOBRE HIPOTEQUES Tens problemes per pagar la teva hipoteca? En aquest grup revisem la Llei Hipotecària de 2019 i el Còdig de Bones Pràctiques per conèixer les possibilitats que ofereix a les persones consumidores en temps de crisi. Videconferència, inscriu-te aquí:   https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUldeCoqjMpGNKnn8zfSb-JZvF6WY1ImYZX

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email