ADICAE convida les persones consumidores a assumir un paper clau per a un model de producció i consum més sostenible
imagen

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació que es commemora aquest 16 d'octubre ADICAE llança un conjunt d'activitats i materials per a reforçar el paper clau de les persones consumidores com a agents de transformació de la indústria agroalimentària.


ADICAE exigeix a la indústria alimentària un compromís amb una producció responsable i sostenible, i destaca el paper de l'economia circular també en la producció i consum d'aliments en la lluita enfront del canvi climàtic.


L'Associació posa a la disposició de les persones consumidores la web otroconsumoposible.es, que recull material sobre diferents aspectes de l'economia circular, amb la finalitat de reivindicar la transformació del model econòmic per a fer-lo més just i sostenible.


En aquest 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació, ADICAE fa una crida a les persones consumidores perquè siguin una part activa de la necessària transició a una economia més justa i sostenible. Només a través de la presa de consciència col·lectiva, i l'organització en la defensa dels seus drets, es podran exigir marcs reguladors i de control clars.


Davant l'esgotament de recursos i la seva finitud, el consumisme exacerbat, l'obsolescència programada i els problemes ambientals, l'associació considera necessària la transició cap a altres formes de consum més sostenibles. Per això, ADICAE advoca per un paper actiu de les persones consumidores com a col·lectiu, amb poder de decisió en el mercat, que permeti impactar en la forma en què s'utilitzen les deixalles i els desaprofitaments, i així transitar del model actual lineal de 'usar i tirar' cap a un món més just, circular i sostenible.


L'Associació insta a més que les institucions públiques i el sector privat garanteixin un model d'alimentació sostenible i saludable que eviti l'excés d'envasos i redueixi la petjada ecològica en la producció i distribució del sector. Així mateix, ADICAE considera necessari que es revisi l'actual Estratègia Espanyola d'Economia Circular per a reforçar la posició de les persones consumidores en la mateixa.


Des d'aquesta perspectiva, ADICAE presenta aquest Dia Mundial de l'Alimentació un ampli ventall d'activitats, que continuen les desenvolupades en aquest àmbit per l'Associació des de 2015 i que s'emmarquen en el projecte “L'economia circular com a eina per a la millora de la posició dels consumidors en un escenari de crisi econòmica i sanitària”, amb el qual busca ajudar a convertir les persones consumidores en agents de transformació de la indústria agroalimentària.


Entre el 15 d'octubre i el 6 de novembre ADICAE celebra un cicle de 17 trobades autonòmiques en els quals reunirà consumidors, productors i distribuïdors de productes sostenibles i de proximitat, i experts de diversos àmbits. En ells s'abordaran qüestions com ara els aspectes clau per a fer una compra més eficient i de productes de temporada elaborats en la zona, les iniciatives per a la reducció dels envasos, o les vies per a la influència activa de les persones consumidores com a col·lectiu en la producció i comercialització alimentària. Tot això des d'una perspectiva lligada al consum sostenible, l'economia circular i la sostenibilitat ambiental.


A més l'Associació durà a terme el cicle de webinars Tallers de consum i alimentació saludable i sostenible”, on abordarà la sostenibilitat com a pilar bàsic d'un consum més responsable per a conscienciar les persones consumidores sobre l'actual sistema de producció i distribució d'aliments i el reciclatge dels mateixos, i per a bandejar l'exclusiva apel·lació als comportaments individuals com a motor del canvi i destacar que un consum conscient i ètic és el que complementa aquesta visió com l'acció col·lectiva i l'organització davant l'opacitat i els abusos quotidians del mercat en el model econòmic imperant.

 

 

AVANÇ D'AGENDA D'ACTIVITATS


Trobades autonòmiques:16 d'octubre: Madrid

(Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, la trobada autonòmica reunirà les 17.00 hores a representants d'organitzacions com COAG, el Mercat Social de Madrid o la “Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia”, així com a diferents cooperatives i projectes lligats a iniciatives i pràctiques de consum local sostenible)20 d'octubre: Galícia (la Corunya) / Cantàbria


21 d'octubre: Catalunya


22 d'octubre: Aragó / Balears / Canàries (Las Palmas) / Comunitat Valenciana


27 d'octubre: Canàries (Tenerife)


28 d'octubre: Astúries


29 d'octubre: Galícia (Vigo)


4, 5 i 6 de nov.: Andalusia


Cicle de webinars: 14, 22 i 29 d'octubre

 

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email [email protected] per a declaracions del President de ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email