ADICAE prepara activament la resposta a la paradoxal sentència de l'Audiència Nacional sobre Bankia
imagen

ADICAE prepara activament la resposta a la paradoxal sentència de l'Audiència Nacional sobre Bankia


La indignació dels afectats i de la ciutadania contrasta amb el mutisme de totes les institucions i supervisors designats com a “avalistes” per l'Audiència Nacional


La Junta Directiva nacional d’ADICAE i el Consell Jurídic de l'Associació estudien la resposta al que consideren, com va assenyalar el President d’ADICAE, “mil contradiccions de la sentència de l'Audiència Nacional”. Una sentència enfront de la qual estan considerant recórrer davant el Tribunal Suprem i fins i tot posteriorment, en el seu cas, acudir a la justícia Europea si el Suprem no interpreta la realitat dels danys causats per Bankia, insistint Manuel Pardos que “volem que hi hagi justícia amb els afectats; que es faci justícia real, econòmica, social i jurídica i no es quedi sense esclarir un fet tan greu com aquest".


Segons ADICAE és necessari que l'Alt Tribunal consideri el mal infringit a centenars de milers de famílies amb les preferents de les 7 caixes integrades en Bankia (convertides posteriorment en accions) i als 340.000 petits estalviadors accionistes, a més del mal infringit al patrimoni d'aquestes entitats socials que eren les Caixes d'Estalvis i en general a l'economia espanyola per l'enorme rescat operat respecte a Bankia.


En aquest sentit la Junta Directiva d’ADICAE vol declarar que el seu objectiu en el procés per la sortida a Borsa de Bankia va perseguir en tot moment i persegueix el necessari esclariment d'aquest enorme frau i la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries pels greus danys soferts i mal rescabalats, per sobre de la determinació de condemnes carceràries de cap persona, aspecte que correspon sobretot a la Fiscalia i a la sala Penal dels Tribunals i no a les associacions de persones consumidores.


Els danys ocasionats, segons destaca Manuel Pardos, President d’ADICAE, “es troben pendents de rescabalament en molts casos, mentre que en uns altres només han estat parcial i insuficientment compensats, tot això malgrat la sentència del Tribunal Suprem de 3 de febrer de 2016 que va concloure que la informació oferta per Bankia en la sortida a Borsa va ser incorrecta i inexacta en aspectes substancials, fet que posteriorment centenars de tribunals han reconegut igualment”.


ADICAE i els seus socis i sòcies, que detecten la indignació ciutadana precisament en aquest sentit que destaca l'Associació mes allà de condemnes personals que com s'ha dit competeixen especialment a la Fiscalia i els magistrats, està preparant una bateria d'enquestes i un altre tipus de consultes a les persones consumidores i la ciutadania en general a fi d'aconseguir que els objectius d'esclariment i de rescabalament encara pendent per a molts usuaris i usuàries acabin veient-se aconseguits.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada amb la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email