ADICAE qualifica de paradoxal i insòlita la sentència del cas Bankia
imagen

 

A la impunitat per als responsables de l'escàndol se suma la tardança del procés, la sentència del qual arriba més de 8 anys després del seu inici.


Els equips jurídics d’ADICAE analitzen la resolució judicial i les contradiccions que conté i apunten a un possible recurs.


ADICAE considera paradoxal una sentència que arriba gairebé 8 anys i que absol els principals culpables que, valent-se de totes les argúcies possibles, van ometre informació als inversors per a assegurar-se el capital necessari en la seva sortida a borsa en perjudici dels petits estalviadors que van donar per bona aquesta informació rebuda.


En roda de premsa el President d’ADICAE, Manuel Pardos, ha destacat que “estem davant una sentència històrica, però per la impunitat que estableix enfront de la catastròfica fallida de Caja Madrid i altres sis caixes d'estalvi més i el corresponent mal causat a gairebé 400.000 petits i petites estalviadores que van veure com els seus estalvis van ser compromesos”.


Segons Manuel Pardos, “els afectats només van rebre l'1% i no l'interès legal del 4% i molts encara no han cobrat per un procediment d'arbitratge truculent que el senyor Goirigolzarri va orquestrar perquè tenia les de guanyar".


"Aquesta sentència, que arriba de manera inoportuna, posa de manifest els problemes d'una justícia lenta, en un procés que ha estat poc transparent. Des d’ADICAE no deixarem que quedi impune el delicte i volem que hi hagi justícia amb els afectats; que es faci justícia real, econòmica, social i jurídica”, explica Manuel Pardos, qui ha destacat que "no pot quedar-se sense esclarir i amb mil contradiccions un fet tan greu com aquest".

Per part seva, Luis García Perulles, membre del Consell Jurídic d’ADICAE i lletrat del procés de Bankia de l’associació, considera que “de manera insòlita aquesta sentència dóna més crèdit als perits de la defensa i als acusats que als perits judicials que va nomenar el Banc d'Espanya i que no responien a gens d'interès, la qual cosa sembla il·lògica”.

Ha quedat demostrat que hi havia unes deterioracions ocultes de Bankia posades de manifest pels perits del Banc d'Espanya que declaren que va haver-hi fraus comptables patents i en la sentència que ha sortit avui no es pronuncia sobre això”, ha afegit.

És tan cridaner com estrany que la sentència atorgui ‘carta de naturalesa’ a la supervisió de la sortida a Borsa per part del Banc d'Espanya i la CNMV al mateix temps que menysprea els informes pericials realitzats per tècnics del supervisor bancari”.

Per a Luis García Perulles, aquesta sentència ataca els perjudicats, els quals culpa de no ser rescabalats perquè “no es van posar d'acord amb l'entitat quan en realitat els haurien d'haver rescabalat amb tots els interessos i no sols el capital invertit”.


La sentència és a més paradoxal perquè contradiu a la Sala civil del Suprem, que en 2016 va sentenciar que el fullet d'informació sobre la sortida a Borsa no contenia la suficient informació sobre el valor de la companyia, la qual cosa contradiu el dictaminat avui en la sentència. L'Alt Tribunal establia que el fullet era decisiu perquè els accionistes avaluessin la inversió, però que la informació continguda era inexacta”.


Davant aquesta primera anàlisi, els equips jurídics d’ADICAE estan valorant la possibilitat de recórrer la sentència, davant un escàndol en el qual les persones consumidores van veure com les seves caixes d'estalvi entraven en fallida, i on els diners públics no seran recuperats.


VEURE AQUÍ DECLARACIONS DEL PRESIDENT D’ADICAE


A més, si ho estimen oportú poden accedir al resum de les principals qüestions de la querella presentada per ADICAE davant Bankia.


DESCARREGAR AQUÍ EL RESUM DE LA QUERELLA

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email [email protected] per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email