Goirigolzarri i Gortázar defrauden les expectatives de la majoria de les persones consumidores i clients de les dues entitats en els acords de fusió
imagen

AICEC-ADICAE espera que el desenvolupament d'alguns d'aquests acords millori, d'aquí fins a les pròximes Juntes Generals d'Accionistes, respecte als drets i millores per a tota la clientela de la nova entitat i en particular per als petits estalviadors-accionistes

Malgrat el text i presentació del "projecte comú de fusió" fet públic avui, i encara que paradoxalment el Sr.Goirigolzarri ha insistit en els "valors compartits" de totes dues entitats (suposadament el caràcter social de les antigues Caixes d'Estalvis origen d'aquestes dues grans entitats) i igualment en la "inclusió financera" i el treball per a la societat de la nova entitat després de la fusió, el conjunt dels acords dissenyen només una entitat bancària més competitiva i rendible en l'actual mercat financer espanyol i europeu.

D'altra banda el Sr. Gortázar, més lligat tradicionalment a una caixa d'estalvis com La Caixa, només va insistir en els tradicionals "mantres" bancaris de "clients, canals i productes per a crear valor", estalvi de costos, i sanejaments, en aquest últim concepte sense cap referència als gravíssims problemes amb la seva clientela que arrosseguen Bankia i CaixaBank i que ara com ara no anuncien el seu sanejament per a un resultat de marca molt més lligat a la clientela, a la qual només es refereixen com a serveis financers clàssics amb alguna referència a la innovació tecnològica.


El President d’ADICAE, Manuel Pardos, expert reconegut en els temes relatius a les Caixes d'Estalvis de les quals va ser Conseller com a representant dels clients en l'època de les primeres lleis democratitzadores (i que va donar orígen a ADICAE), ha reiterat el posicionament de l'Associació de donar suport a la fusió recordant "que l'origen social i popular de les 18 caixes d'estalvis integrades en Bankia i CaixaBank obliga a renovar els valors ètics i socials que van representar les Obres Socials de les caixes, el seu ampli patrimoni i herència, i a mantenir el seu lligam a través de les Fundacions dels bancs-caixes com a accionistes significatius socials de l'entitat, al costat dels 750.000 petits estalviadors accionistes ja tradicionals d'aquestes entitats que, conformement a les previsions normatives sobre la implicació a llarg termini dels accionistes i altres connexes, suposen un gran valor de les societats de capital que ha de ser reconegut".


D'altra banda Manuel Pardos ha cridat l'atenció els "nous-vells" dirigents del Consell d'Administració de la nova CaixaBank sobre la ineludible necessitat de transformar les formes de relació amb la clientela i les persones consumidores, atès que mantenir les mateixes fórmules, visions i estratègies del passat genera el risc que l'entitat resultant de la fusió frustri totes les expectatives generades. "La consideració de la clientela en els acords de fusió i en la presentació pública de la futura nova entitat no ha tingut en el màrqueting de la presentació els analistes ni en la roda de premsa més que una consideració de mera clientela en el sentit bancari tradicional, la qual cosa no representa la innovació i la nova relació que avui s'exigeix a les grans entitats amb la seva base social, màximament quan la pròpia Llei de Defensa de la Competència implica la defensa dels clients-consumidors i que la CNMC avaluï abans de donar el seu vistiplau en quina mesura les eficiències reeixides amb la fusió són traslladades als consumidors en la forma d'una major o millor oferta i de menors preus", ha afegit el President d’ ADICAE.

Com és conegut ADICAE té una àmplia representació en les Juntes Generals de totes dues entitats i està preparant activitats que han començat ja per a mobilitzar a aquesta gran massa de petits estalviadors accionistes que com ha destacat Manuel Pardos, "encara que constitueixen un elevadíssim número i representen un capital social rellevant, desgraciadament no té presència eficaç en les Juntes Generals"

 


Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada amb la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email