Els acords CaixaBank i Bankia per a la fusió requereixen incorporar la protecció de clients i persones consumidores
imagen



D’acord amb el Manuel Pardos, President d’ADICAE: "les cinc claus exigides per ADICAE han de ser recollides en el projecte de fusió i els acords que s'aconsegueixin avui".
CONSULTA LES CINC CLAUS AQUÍ



Davant els esdeveniments que es preveuen en el dia d'avui pel que fa a la fusió de Bankia i CaixaBank, AICEC-ADICAE està a la disposició dels mitjans de comunicació interessats per a oferir valoració sobre el possible acord.


"Els acords que aconsegueixin avui els Consells d'Administració de CaixaBank i Bankia deuen necessàriament garantir un avanç en els drets dels clients i consumidors, respectar al gran "petit accionariat" present en totes dues entitats (gairebé 750.000 estalviadors) i assegurar una major o millor oferta i menors preus", ha destacat avui el President d’ADICAE, Manuel Pardos. En aquest sentit, ha recordat que els assenyalats acords "es veuran subjectes a la valoració de les respectives Juntes d'Accionistes, en les quals el repte és aconseguir que els legítims drets dels petits accionistes estalviadors es vegin atesos, i a la decisió de la CNMC, que segons la Llei haurà de valorar en quina mesura les possibles eficiències de la fusió es traslladaran als consumidors"


Manuel Pardos, qui recorda que ADICAE va sorgir inicialment com a resposta als abusos en el Govern de les extintes Caixes d'Estalvis (18 de les quals van ser absorvidas per CaixaBank i Bankia), ha dit que "aquest pas endavant en el procés de concentració que es va iniciar amb la "liquidació" de les Caixes d'Estalvi hauria de ser un punt d'inflexió en les relacions de la banca amb la clientela, donant lloc a un gir profund en la forma en què l'entitat resultant considera i tracta els consumidors". Sobre aquest tema ha afegit que "una nova gran entitat que neixi arrossegant sense solució els greus abusos comesos a milions de consumidors afrontaria un hàndicap que impediria el necessari restabliment de la confiança dels consumidors i la ciutadania en el conjunt del sector".


ADICAE com a associació més representativa dels usuaris de serveis bancaris i dels petits accionistes estalviadors, ha estudiat i analitzat les possibles conseqüències per als més de 21 milions de clients que es veuran afectats per la fusió de les dues entitats. Per això, l'Associació vigilarà les mesures que es duguin a terme a través de la fusió, perquè els 743.000 petits accionistes estalviadors resultants de la fusió vegin reconeguts els seus drets i que les seves posicions siguin tingudes en compte en les Juntes Generals.


A més, ADICAE continuarà defensant els drets de les persones consumidores perquè després de l'actual procés de concentració bancària es reparin els múltiples abusos i fraus als consumidors comesos per part de les dues entitats citades pels casos de preferents, clàusula terra, revolving, despeses hipotecàries, IRPH, etc. que continuen sense solució.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email