ADICAE adverteix el petit estalviador dels perills de les ofertes enganyoses en les inversions
imagen

 

La crisi del Covid-19 s'ha traduït en un augment de l'activitat dels anomenats inversors minoristes, petits estalviadors, que entren en el mercat en un moment de gran incertesa.

Tal com venia detectant ADICAE, gràcies als nous canals no presencials de comunicació oberts durant la pandèmia, via WhatsApp al número 660175964 o el correu electrònic [email protected] s'està produint un augment significatiu en el nombre i l'activitat dels petits estalviadors, confirmat ja per les autoritats europees en la matèria i motivat sens dubte pel context actual provocat per la propagació del coronavirus Covid-19 i el seu impacte innegable en l'economia i mercats financers de tot el món.

La incertesa que engloba el mercat actual, amb alta volatilitat, lluny d'espantar al petit estalviador ha provocat una reacció activa en molts d'ells que es tradueix en un increment d'operacions. Des d'aquesta associació es vol recordar que precisament aquesta alta volatilitat es tradueix en un augment de riscos de mercat, per la qual cosa s'aconsella una dosi extra de prudència a l'hora d'acostar-se a les diferents ofertes d'inversió.

Sens dubte, aquest augment en l'activitat inversora ha provocat un correlatiu increment de l'oferta i, lamentablement, no tota compleix amb tots els requisits necessaris que protegeixen al consumidor, donant peu a ofertes d'inversió enganyoses i a una nova irrupció de «quiosquets financers» que escapen als controls que imposa la normativa.

Com no podia ser d'una altra manera, des d’ADICAE, més enllà d'alertar dels riscos de la situació actual dels mercats sense precedent, s'insisteix en la necessitat que els actors principals del mercat financer atenguin les normes de conducta marcades per la normativa MiFID II, perquè el moment requereix un estricte compliment de les mateixes com a reforç de la protecció dels drets dels ciutadans i, més encara, quan parlem de petits estalviadors amb poca experiència a l'hora d'invertir i, potser, sense els coneixements necessaris per a autoprotegir-se.


OPERAR NOMÉS AMB EMPRESES AUTORITZADES


En aquesta línia de prestar especial vigilància a les empreses de serveis d'inversió, des d’ADICAE es vol recordar que només les empreses autoritzades (societats i agències de valors, societats gestores de cartera, EAFI, bancs i caixes d'estalvis…) estan sotmeses a les normes que regulen els mercats de valors, com la MiFID II, a més dels conseqüents controls dels organismes supervisors ( Comissió Nacional del Mercat de Valors -CNMV- i Banc d'Espanya).

En paral·lel, una empresa no autoritzada, no registrada en la CNMV ni en el Banc d'Espanya, escapa del control d'aquests, ni tindrà acreditats uns requisits mínims per a l'exercici d'aquesta activitat i, la qual cosa redunda en el perjudici per als inversors, no estan adherits al Fons de Garantia d'Inversions o de Dipòsits, per la qual cosa aquests no estan protegits en cas d'insolvència de l'entitat no autoritzada.

 Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email