ADICAE adverteix el petit estalviador dels perills de les ofertes enganyoses en les inversions
imagen

 

La crisi del Covid-19 s'ha traduït en un augment de l'activitat dels anomenats inversors minoristes, petits estalviadors, que entren en el mercat en un moment de gran incertesa.

Tal com venia detectant ADICAE, gràcies als nous canals no presencials de comunicació oberts durant la pandèmia, via WhatsApp al número 660175964 o el correu electrònic consultas@adicae.net s'està produint un augment significatiu en el nombre i l'activitat dels petits estalviadors, confirmat ja per les autoritats europees en la matèria i motivat sens dubte pel context actual provocat per la propagació del coronavirus Covid-19 i el seu impacte innegable en l'economia i mercats financers de tot el món.

La incertesa que engloba el mercat actual, amb alta volatilitat, lluny d'espantar al petit estalviador ha provocat una reacció activa en molts d'ells que es tradueix en un increment d'operacions. Des d'aquesta associació es vol recordar que precisament aquesta alta volatilitat es tradueix en un augment de riscos de mercat, per la qual cosa s'aconsella una dosi extra de prudència a l'hora d'acostar-se a les diferents ofertes d'inversió.

Sens dubte, aquest augment en l'activitat inversora ha provocat un correlatiu increment de l'oferta i, lamentablement, no tota compleix amb tots els requisits necessaris que protegeixen al consumidor, donant peu a ofertes d'inversió enganyoses i a una nova irrupció de «quiosquets financers» que escapen als controls que imposa la normativa.

Com no podia ser d'una altra manera, des d’ADICAE, més enllà d'alertar dels riscos de la situació actual dels mercats sense precedent, s'insisteix en la necessitat que els actors principals del mercat financer atenguin les normes de conducta marcades per la normativa MiFID II, perquè el moment requereix un estricte compliment de les mateixes com a reforç de la protecció dels drets dels ciutadans i, més encara, quan parlem de petits estalviadors amb poca experiència a l'hora d'invertir i, potser, sense els coneixements necessaris per a autoprotegir-se.


OPERAR NOMÉS AMB EMPRESES AUTORITZADES


En aquesta línia de prestar especial vigilància a les empreses de serveis d'inversió, des d’ADICAE es vol recordar que només les empreses autoritzades (societats i agències de valors, societats gestores de cartera, EAFI, bancs i caixes d'estalvis…) estan sotmeses a les normes que regulen els mercats de valors, com la MiFID II, a més dels conseqüents controls dels organismes supervisors ( Comissió Nacional del Mercat de Valors -CNMV- i Banc d'Espanya).

En paral·lel, una empresa no autoritzada, no registrada en la CNMV ni en el Banc d'Espanya, escapa del control d'aquests, ni tindrà acreditats uns requisits mínims per a l'exercici d'aquesta activitat i, la qual cosa redunda en el perjudici per als inversors, no estan adherits al Fons de Garantia d'Inversions o de Dipòsits, per la qual cosa aquests no estan protegits en cas d'insolvència de l'entitat no autoritzada.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email