ADICAE ALERTA DE LA MANCA DE FINANÇAMENT DE LA TORNADA A L'ESCOLA A ESPANYA
imagen

 

L'Associació destaca que els crèdits al consum són a Espanya un 40% més cars que la mitjana europea a l'inici del curs escolar.


El cost de finançar les despeses de l'inici del curs escolar i els abusos en targetes de crèdit, revolving, i crèdits ràpids augmenten el risc d’endeutament de les famílies en un context agreujat per la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19.

Segons ha comprovat ADICAE, les dades del Banc d'Espanya mostren com a Espanya els crèdits al consum, i per tant també el finançament de la denominada “tornada a l’escola“ són un 40% més cars que la mitjana de la Unió Europea. En concret, mentre els bancs espanyols de mitjana ofereixen crèdits al consum amb un 8,01% TAE, els bancs europeus ofereixen crèdits a un 5,72%. I si parlem d'operacions a termini entre 1 i 5 anys, la diferència és més crítica; la mitjana del tipus d'interès estaria en un 7,68%, un 62,7% per sobre de la mitjana de la UE (4,72%).

L'Associació considera que aquest 2020 la costa de setembre, causada principalment per les despeses vinculades a la tornada a l’escola, es veurà agreujada per la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19, obligant moltes famílies a sol·licitar crèdits per a assumir les despeses.

Per a Manuel Pardos, President dADICAE, “l'augment del crèdit per a finançar les despeses s'accentua amb l'inici del curs escolar, de manera que l'especial mancança d'aquest finançament a Espanya, afegida al recurs de molts consumidors i famílies a targetes revolving i de crèdit, crèdits ràpids, etc, productes financers que estan associats a elevats interessos que submergeixen als consumidors en una espiral d’endeutament, configuren una situació en la qual la prevenció, cauteles a prendre i informació dels consumidors adquireix una especial rellevància”.

Per aquest motiu ADICAE ha posat en marxa un ampli projecte de prevenció i resposta als riscos d’endeutament familiar en la “nova normalitat”, mitjançant el qual i a través de les activitats, estudis i iniciatives que ho componen, es faran arribar als consumidors la formació, informació i eines necessàries per a prevenir situacions d’endeutament execessiu i abús i per a respondre eficaçment a les mateixes quan s'hagin produït.

Per això, ADICAE recomana fer solament un ús puntual del crèdit, realitzant la devolució en els terminis més reduïts que resultin possible, comparant, informant-se i evitant caure en ofertes enganyoses que sota aparents facilitats de concessió i pagament encobreixen interessos desproporcionats.

En molts casos, per a l'Associació, l’endeutament excessiu ve afegit amb l'ús de targetes de tipus revolving i la falta de transparència a l'hora de contractar aquests productes financers. “Prop del 50% dels consumidors, segons hem comprovat a través dels nostres socis, desconeix si la seva targeta de crèdit és de tipus revolving i, per tant, no sap sobre el cost dels interessos que aquest producte comporta”, explica Manuel Pardos.

ADICAE continua agrupant consumidors a través de la plataforma de l'Associació (https://colectivos.adicae.net/plantilla.php?id=83), entorn de la campanya que està duent a terme en matèria de targetes revolving. Per a dubtes i consultes, l'Associació posa a disposició el correu consultas@adicae.net i el Whatsapp 660175964.

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email