ADICAE organització més representativa dels consumidors, usuaris i dels petits estalviadors i accionistes de Bankia i CaixaBank valora la probable fusió més enllà del debat polític sobre privatització i/o banca pública
imagen

Barcelona. 4 de setembre de 2020. L'important anunci d'una molt probable fusió de Bankia i CaixaBank culmina simbòlicament l'històric procés de privatització i concentració de les caixes d'estalvis espanyoles, un enorme patrimoni que representava més del 50% del sistema financer espanyol al qual no se li ha fet justícia com a patrimoni popular ni se li ha donat, ni se li dóna la transparència necessària per a les persones consumidores i ciutadania.

Per això, ADICAE l'organització més representativa dels usuaris de serveis bancaris i financers i dels petits accionistes estalviadors està estudiant en profunditat el significat d'aquest pas final de privatització i concentració bancària a Espanya avançant tres qüestions que ens semblen imprescindibles per a un procés de fusió en el qual els protagonistes principals som la ciutadania consumidora i clients de totes dues entitats:

1-Els actuals processos de fusió i concentració bancària han de veure's acompanyats d'avanços en els drets de las persones consumidores i ADICAE considera fonamental que en una fusió que donaria lloc al major grup espanyol es reparin els múltiples abusos i fraus a les persones consumidores per part de la banca espanyola, preferents, terra, revolving, despeses, IRPH, etc. que continuen sense solució.

2-Els equips tècnics d’ADICAE dedicaran tots els seus esforços en aquesta etapa a vigilar estretament que els serveis contractats actualment pels 13,7 milions d'usuaris clients de CaixaBank i els més de 8 milions de Bankia no es vegin modificats.

3-El President d’ADICAE al costat de l'Associació ha començat a organitzar les persones consumidores i usuàries clients de totes dues entitats, de Bankia i CaixaBank. Així com els 173.000 petits accionistes estalviadors de Bankia i els més de 570.000 de CaixaBank, a fi d'impulsar que les seves posicions siguin tingudes en compte en les Juntes Generals, que són l'únic òrgan de govern representatiu que té facultats per a aprovar aquesta operació, sense les manipulacions habituals en la banca espanyola.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email