ADICAE organització més representativa dels consumidors, usuaris i dels petits estalviadors i accionistes de Bankia i CaixaBank valora la probable fusió més enllà del debat polític sobre privatització i/o banca pública
imagen

Barcelona. 4 de setembre de 2020. L'important anunci d'una molt probable fusió de Bankia i CaixaBank culmina simbòlicament l'històric procés de privatització i concentració de les caixes d'estalvis espanyoles, un enorme patrimoni que representava més del 50% del sistema financer espanyol al qual no se li ha fet justícia com a patrimoni popular ni se li ha donat, ni se li dóna la transparència necessària per a les persones consumidores i ciutadania.

Per això, ADICAE l'organització més representativa dels usuaris de serveis bancaris i financers i dels petits accionistes estalviadors està estudiant en profunditat el significat d'aquest pas final de privatització i concentració bancària a Espanya avançant tres qüestions que ens semblen imprescindibles per a un procés de fusió en el qual els protagonistes principals som la ciutadania consumidora i clients de totes dues entitats:

1-Els actuals processos de fusió i concentració bancària han de veure's acompanyats d'avanços en els drets de las persones consumidores i ADICAE considera fonamental que en una fusió que donaria lloc al major grup espanyol es reparin els múltiples abusos i fraus a les persones consumidores per part de la banca espanyola, preferents, terra, revolving, despeses, IRPH, etc. que continuen sense solució.

2-Els equips tècnics d’ADICAE dedicaran tots els seus esforços en aquesta etapa a vigilar estretament que els serveis contractats actualment pels 13,7 milions d'usuaris clients de CaixaBank i els més de 8 milions de Bankia no es vegin modificats.

3-El President d’ADICAE al costat de l'Associació ha començat a organitzar les persones consumidores i usuàries clients de totes dues entitats, de Bankia i CaixaBank. Així com els 173.000 petits accionistes estalviadors de Bankia i els més de 570.000 de CaixaBank, a fi d'impulsar que les seves posicions siguin tingudes en compte en les Juntes Generals, que són l'únic òrgan de govern representatiu que té facultats per a aprovar aquesta operació, sense les manipulacions habituals en la banca espanyola.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email