AICEC-ADICAE ESTÀ ATENTA A QUE NO ES PRODUEIXIN ABUSOS AMB LES ASSEGURANCES DE DECESSOS
imagen

- Recordem que l’asseguradora ha de retornar els diners dels serveis no prestats, segons l’article 106 bis de la Llei de Contracte d’Assegurances

 

Des de Aicec-Adicae defensem que com bé precisa la llei 2/1997 del 3 d'abril, sobre el serveis funeraris, el servei funerari és un servei fonamental d'interès general, i ja vam veure que el cost mitjà d'un enterrament és de 6.000 € en ciutats com Barcelona, i potser si hem estat pagant una assegurança de decessos, segurament la xifra que hem invertit dels nostres estalvis al llarg dels anys a l'enterrament sigui bastant superior.

Si a tot això li sumem que a data de 16/04/2020 la xifra de víctimes mortals que informa el Departament de Salut és de 3.855 persones a Catalunya, ara bé aquesta data prové de les defuncions produïdes als centres hospitalaris, sense comptabilitzar les succeïdes a totes les residències privades o domicilis particulars.

Segons les funeràries han registrat un total de 7.097 defuncions per Covid-19 a Catalunya, pràcticament el doble. Aquest fet implica que les funeràries han hagut d'aplicar el protocol de seguretat especial per a aquests enterraments. Per tant, és fàcil entendre la complexitat del cas i les dificultats que el sector ha de fer front i la situació de força major on estem immersos. Per tant, que succeeix amb totes les cobertures i extres contractats si tenim una assegurança de decessos i desgraciadament hem de fer-la servir.

Donat l'estat l'alarma actual els actes funeraris estan prohibits i per tant, gran part dels serveis que estaven contractats, no s'estan prestant. La llei 50/1980 de 8 d'octubre de Contracte d'Assegurances, ja estableix aquestes situacions a l'article 106 bis. On s'argumenta que l'asseguradora hauria d'abonar als hereditaris la suma assegurada o la diferència entre la mateixa i els serveis finalment prestats. Aquest import s'hauria de calcular amb les tarifes vigents, és a dir el preu de mercat actual dels serveis que no s'han prestat.Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

02-06-2020 BARCELONA Grupo Temático de OTROS TEMAS
Grup de Igualtat i conum

04-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
Utilitzes aplicacions mòbils financeres? Coneix les FITECH i INSURTECH i protegeix els teus diners!, amb la ponència de Leyre Celdrán, Business Manager de AEFI (Associació espanyola de Fintech i Insturtech) Saps quins són els riscos d’utilitzar les aplicacions mòbils financeres? Voldries aprofitar-les al màxim? Vine a la xerrada sobre FINTECH i INSURTECH i posa’t al dia en la nova revolució de les aplicacions digitals financeres.

09-06-2020 BARCELONA Actos / Conferencias / Debates
“El crèdit. Crèdit al consum, crèdit ràpid, sobreendeutament, abusos i targetes revolving”, amb la col•laboració de la Catedràtica de la UB, Inma Barral.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Moratòria en finaciació no hipotecària
ADICAE segueix alertant dels problemes que afronten els consumidors per recopilar la documentació exigida.
Visita cultural casa Viçenc - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Xerrada Desigualtat Financera - Juny 2019
Taller Aprofitament Alimentari - Maig 2019

Actualment hi ha 248 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email