AICEC-ADICAE ESTÀ ATENTA A QUE NO ES PRODUEIXIN ABUSOS AMB LES ASSEGURANCES DE DECESSOS
imagen

- Recordem que l’asseguradora ha de retornar els diners dels serveis no prestats, segons l’article 106 bis de la Llei de Contracte d’Assegurances

 

Des de Aicec-Adicae defensem que com bé precisa la llei 2/1997 del 3 d'abril, sobre el serveis funeraris, el servei funerari és un servei fonamental d'interès general, i ja vam veure que el cost mitjà d'un enterrament és de 6.000 € en ciutats com Barcelona, i potser si hem estat pagant una assegurança de decessos, segurament la xifra que hem invertit dels nostres estalvis al llarg dels anys a l'enterrament sigui bastant superior.

Si a tot això li sumem que a data de 16/04/2020 la xifra de víctimes mortals que informa el Departament de Salut és de 3.855 persones a Catalunya, ara bé aquesta data prové de les defuncions produïdes als centres hospitalaris, sense comptabilitzar les succeïdes a totes les residències privades o domicilis particulars.

Segons les funeràries han registrat un total de 7.097 defuncions per Covid-19 a Catalunya, pràcticament el doble. Aquest fet implica que les funeràries han hagut d'aplicar el protocol de seguretat especial per a aquests enterraments. Per tant, és fàcil entendre la complexitat del cas i les dificultats que el sector ha de fer front i la situació de força major on estem immersos. Per tant, que succeeix amb totes les cobertures i extres contractats si tenim una assegurança de decessos i desgraciadament hem de fer-la servir.

Donat l'estat l'alarma actual els actes funeraris estan prohibits i per tant, gran part dels serveis que estaven contractats, no s'estan prestant. La llei 50/1980 de 8 d'octubre de Contracte d'Assegurances, ja estableix aquestes situacions a l'article 106 bis. On s'argumenta que l'asseguradora hauria d'abonar als hereditaris la suma assegurada o la diferència entre la mateixa i els serveis finalment prestats. Aquest import s'hauria de calcular amb les tarifes vigents, és a dir el preu de mercat actual dels serveis que no s'han prestat.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email