ADICAE considera que l'acord PP-PSOE per a la resolució de les clàusules sòl deixa molts punts oberts als interessos de la banca. Aquests podrien malmetre una solució justa o fins i tot acabar massivament als tribunals de Justícia
imagen

(Barcelona. 18.01.2017) ADICAE ha enviat al Govern i als grups parlamentaris les seves 10 mesures essencials que garantirien un procediment just per al rescabalament de totes les persones afectades.

Després que PSOE i Ciutadans s'hagin posat d'acord amb el Govern per aprovar el decret sobre el sistema de devolució extrajudicial de les clàusules sòl, l'Associació de persones consumidores i usuàries, ADICAE, considera que aquest pacte obre la porta als interessos de la banca i podria malmetre la solució si no es prenen les mesures que ADICAE ha enviat al Govern i els grups parlamentaris (descarregar resum de les 10 mesures a aquí).

Des d’ADICAE, que hem liderat la lluita contra l'abús de les clàusules sòl a Espanya des de l’any 2010, hem enviat al Govern i als grups parlamentaris la nostra proposta de solució. Aquesta incorpora mesures que garantirien un rescabalament just i basat en el compliment de les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del Tribunal Suprem, amb la confiança que puguin ser incorporades directament al decret pel Govern o pels grups parlamentaris quan es discuteixi al Congrés el divendres 20 de gener. De l’acord que han anunciat avui es desprèn la forta influència i pressió de la banca per condicionar el sistema extrajudicial, que acabaria resultant ineficaç. De fet corre el risc de replicar les conseqüències del mal anomenat “arbitratge de les preferents”: deixar a la meitat de les persones afectades sense recuperar les quantitats que la Justícia ha reconegut i propiciar quites o la ‘col·locació’ de productes que només interessen a les entitats.  


Per tant, si volem evitar que els jutjats de tot l’Estat espanyol s'omplin de demandes fent fracassar el que hauria de ser un bon Sistema de Resolució Extrajudicial de Conflictes com el que hem proposat des d’ADICAE, el Govern i els grups parlamentaris hauran d'atendre les propostes que fem. Per aconseguir-ho, a part que ADICAE hagi posat sobre la taula una proposta que sí que defensa a les persones consumidores, la mobilització i pressió dels propis afectats és fonamental. Per aquest motiu, aquest dissabte 21 de gener a les 11 h farem reunions amb totes les persones afectades a les quatre capitals catalanes, per organitzar-nos i fer sentir la nostra veu. Encara no t’has inscrit? Ho pots fer clicant aquí 

 



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email