Manuel Pardos: "Seguirem lluitant per aconseguir la devolució de tots els diners cobrats de més amb les clàusules sòl"
imagen

(13.07.2016)El president d'ADICAE crida a les consumidors a romandre unides, impulsant novament la mobilització social. A més, recorda que l'informe de l'advocat no és vinculant i que la Comissió Europea ja s'ha pronunciat a favor de la devolució de tots els diners cobrats de més per part de la banca.


El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha valorat l'informe de l'advocat general del Tribunal Europeu de Justícia (TJUE), que no obliga a la banca espanyola a retornar tots els diners cobrats de més amb les abusives clàusules sòl. “La notícia del pronunciament de l'advocat general, l'italià Mengozzi, sobre la limitació o no del rescabalament i la devolució dels diners cobrats de més amb les clàusules sòl, després de ser declarades abusives pel Tribunal Suprem d'Espanya, és una pèssima notícia sobretot per a Europa”, ha assegurat Pardos.


L'informe de l'advocat no vol dir que la sentència vagi a anar pel mateix camí, ja que no es tracta d'un document vinculant. En realitat l'advocat general correspondria a la figura que tenen els fiscals a Espanya. El següent pas serà el pronunciament de tot el TJUE davant aquesta qüestió tan controvertida a Europa. “Cal recordar que la Comissió Europea ens ha defensat als consumidors i usuaris”, ha indicat Pardos. En efecte, la Comissió Europea va publicar al 2015 un informe que no deixava lloc al dubte en el qual afirmava que els bancs espanyols estan incomplint la normativa europea i havien de retornar tots els diners cobrats de més amb les clàusules terra.


“La primera impressió que hem vist en aquest informe de 25 pàgines, que estudiarem, parla de sancions per a Espanya però no era una sanció el que es demanava al TJUE sinó la interpretació de la directiva 93/13 de la Comissió i del Consell Europeu que declarava nul·les totes les clàusules hipotecàries abusives”, explica Pardos.


Per això, el president d'ADICAE creu que “s'equivoca l'advocat general”, i ha advertit que ADICAE i la plataforma d'afectats per clàusules terra, “seguirem lluitant perquè aquest gravíssim frau a milions de persones consumidores no es resolgui per l'argument que va donar el Tribunal Suprem i al que s'adhereix l'advocat general, que 'pobreta banca espanyola, que ha fet un frau enorme i ara no ho pot pagar perquè entraria en fallida'. El lobby de la banca espanyola ha aconseguit pressionar al tribunal per alliberar-se de fer Justícia davant aquest frau constant”.


Per això “avui cridem a totes les persones consumidores a secundar les mobilitzacions que farem a les principals places de l'Estat espanyol”. “Seguirem la lluita fins a aconseguir que es faci Justícia com ha de ser i es retorni tots els diners cobrats de més amb les clàusules terra. Aquesta no és l'Europa que volem, és una Europa desprestigiada si es plega als interessos de la banca espanyola”, ha criticat Pardos.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

23-04-2024 BARCELONA Mesas Informativas / Repartos
Carpa en la Diada de Sant Jordi en la Plaza del Molino de Barcelona

24-04-2024 BARCELONA TALLERES FORMATIVOS
XERRADA LLUÏSA CURA (GRUP TENCAT) Ciberatacs bancaris, fraus als mitjans de pagament (tipus, eines que fan servir, com evitar caure en un frau, actuació de la banca)

26-04-2024 BARCELONA Grupo Temático Hipotecas
Informació essencial que els consumidors han de conèixer abans, durant i després de signar amb una hipoteca.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email