ADICAE considera importantíssima la sentència sobre la sortida a borsa de Bankia i anima a reclamar als petits accionistes
imagen

(09.02.2016) El passat dimecres 27 de gener de 2016, el Tribunal Suprem va dictar Sentència mitjançant la qual anul·lava la sortida a borsa de Bankia. Aquesta Sentència obre la porta a milers de consumidors a reclamar i recuperar els seus diners, encara que es tracti de quantitats aparentment petites, ja que l'operació liderada per Rodrigo Rato “és va centrar especialment en captar els diners de més de 400.000 petits estalviadors”.

L'Associació que ja defensa a més de 2.000 afectats i afectades per la sortida a borsa, obrirà noves vies per agrupar als clients que encara no hagin reclamat. La fallada, que anul·la la subscripció d'accions, ratifica el caràcter abusiu i enganyós de la seva comercialització.

ADICAE proposa a Bankia i al Govern una solució col·lectiva extrajudicial per tots els petits estalviadors

El rescabalament al frau massiu de la sortida a borsa de Bankia ha de passar per una solució col·lectiva i universal, judicial i extrajudicial, per a totes les persones afectades. Així s'evitaria l'embús i el descrèdit de la Justícia espanyola i que aquesta “es converteixi en un parany per milers d'estalviadors a la qual hagin d'anar un a un a reclamar”, ha afirmat en una roda de premsa el president d’ADICAE, Manuel Pardos.

L'Associació ha sol·licitat al president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, una reunió per proposar-li un acord “que passi per la devolució de totes les quantitats invertides pels petits estalviadors i que eviti a Bankia un innecessari i milionari sobrecost judicial que, com a banc públic, paguem tots i totes”.

Atès que la solució extrajudicial queda en la teulada de Bankia, la qual cosa no garanteix el rescabalament, “ADICAE interposarà de manera immediata una gran acció col·lectiva, així com les agrupades que siguin necessàries, i continuarà amb l'acció penal de l'Audiència Nacional, on representa a prop de 2.300 afectats” –ha anunciat Pardos– amb la finalitat de garantir una solució als petits accionistes en cas que el banc declini un arbitratge just i col·lectiu.

COM UNIR-SE A LA DEMANDA

L'associació de persones consumidores ADICAE, que representa a 2.238 petits accionistes en la querella contra Bankia per la seva fraudulenta sortida a borsa, valora com a “importantíssima” la sentència emesa el passat dimecres 27 de gener pel Ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem, que anul·la la sortida a borsa de Bankia després de rebutjar dos recursos del banc enfront de dos clients afectats.

En una primera valoració, Manuel Pardos, president d’ADICAE, ha afirmat que “la sentència obre la porta al fet que milers de consumidors i consumidores reclamin i recuperin els seus diners, encara que es tracti de quantitats aparentment petites”, ja que l'operació liderada per Rodrigo Rato “es va centrar especialment a captar els diners de més de 400.000 petits estalviadors”.

Per això, “des d’ADICAE animem a que totes les persones afectades que encara no hagin reclamat ho facin i exigeixin fins a l'últim cèntim, encara que tinguin en joc 1.000, 2.000 o 3.000 euros”, per a això ADICAE  ha obert noves vies agrupades o col·lectives per facilitar als consumidors la recuperació dels seus estalvis.

ADICAE porta a Europa el frau de la sortida a borsa de Bankia

ADICAE trasllada a la EBA la necessitat de potenciar mecanismes de resolució extrajudicial i judicial col·lectius per a grans fraus com el de la OPV de Bankia. Demanant al secretari d'Estat d'Economia que tota solució extrajudicial a la sortida a borsa de Bankia compti amb les persones consumidores i eviti els dèficits de l'arbitratge de les preferents.

Després de la proposta d’ ADICAE a Bankia i al Ministeri d'Economia per buscar una solució extrajudicial col·lectiva al frau de la seva sortida a borsa, i la conseqüent reacció de l'entitat i la Secretaria d'Estat d'Economia obrint la porta a aquesta via, ADICAE subratlla que tota solució ha de comptar amb la participació dels propis estalviadors enganyats a través de les associacions de persones consumidores com ADICAE.



Des d' volem que participis en la teva defensa i en la defensa organitzada de tots els consumidors. Com més siguem, amb més força defensarem els nostres drets! Contacta amb nosaltres i envia'ns un e-mail amb les teves propostes de participació.

en imatges

Últimes fotos de la galeria

Calendari d'activitats al gener
Nou programa d'Alfabetització Digital
Bon Nadal i pròsper any nou a tots els nostres socis i sòcies
Jornada sobre el crèdit
Celebració de la nostra tradicional Copa de Cava
Jornada el Crèdit a debat

Actualment hi ha 289 fotografies a la Galeria d'Imatges.

Accedir a la Galeria d'Imatges

Segueix l'actualitat i participa en les nostres xarxes socials

Serveis de l'Associació

Asesoría on-line

Assessoria d'
Faci les seves consultes a través de correu electrònic amb total confidencialitat al nostre equip d'assessors i rebi resposta en un temps rècord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email